Programma
& Tickets
5 t/m 15 september 2019 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Diversiteit en interculturaliteit


De Brakke Grond | CITYLAB Pianofabriek | sCan&Do

do 5 sep
14:00
Theater Bellevue

120 minuten

Diversiteit en interculturaliteit zijn veelgenoemde speerpunten als het gaat over publiek en makers. Maar hoe kunnen we die ook structureel integreren in onze organisaties? Er worden al enkele belangrijke stappen genomen – zo heeft het nieuwe Kunstenplan van Amsterdam inclusiviteit als instapeis – maar het vraagt een grote omslag in denken en handelen om op institutioneel niveau daadwerkelijk te veranderen. Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond presenteert enkele initiatieven uit Vlaanderen die op een radicale wijze hiermee te werk gaan.

sCan&Do – Shari Aku Legbedje en Rachida Lamrabet

Het meerjarige traject sCan&Do begeleidt kunstenorganisaties (waaronder CAMPO, deSingel en Het Theaterfestival Vlaanderen) bij het duurzaam interculturaliseren van identiteit en dagelijkse werking. Twee experts van het sCan&Do-team (samengesteld vanuit het Kunstenpunt, Sociaal Fonds voor de Podiumkunsten en Minderhedenforum) vertellen over hun ervaringen.

Macht Herverdelen – Angela Tillieu Olodo en Hari Prasad Sacré

Macht Herverdelen is een publicatie van Citylab, een creatieve broedplaats uit Brussel, en Demos, kenniscentrum voor participatie en democratie. Termen als ‘inclusiviteit’ en ‘interculturaliseren’ schieten tekort bij het aanduiden waar de macht ligt. Deze publicatie wilt onze taal en kennis aanscherpen om zo tot een herverdeling van de macht en daarmee tot gelijkwaardigheid te komen.

Sluiten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!