Programma
& Tickets
5 t/m 15 september 2019 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Don Caravaggio


Frascati Producties | Charli Chung

© Bas de Brouwer
© Bas de Brouwer
© Bas de Brouwer
© Bas de Brouwer
© Bas de Brouwer
di 10 sep
20:30
Frascati

Frascati 4 | 110 minuten EXTRA VOORSTELLING OP DI 10 SEP

Wie de louter lovende recensies heeft gezien, zal het niet verbazen dat de BNG Bank-jury het jonge regietalent Charli Chung nomineerde. ‘Een verrukkelijke voorstelling: royaal, buitenissig en brutaal. Het spel van de vier geweldige acteurs is al even grotesk als de onstuimige entourage.’, vond de Volkskrant (****). NRC gaf de maximale vijf sterren aan deze ‘vlijmscherpe satire op kunstzinnige decadentie’.

In Don Caravaggio mixt Chung twee belangrijke vrijdenkers uit de geschiedenis: Don Juan en de Italiaanse barokschilder Caravaggio. Het is een ode aan de vrijdenker, een tirade tegen traditie en nostalgie, een oproep tot verandering. Een voorstelling over ontembare levensdrift – en de duistere keerzijde daarvan.

Don Caravaggio is de meest gevierde kunstenaar van zijn tijd. Hij is dapper, radicaal en vrij. De gevoelens van anderen ziet hij slechts al beperking. Zijn vrije seksuele moraal maakt talloze slachtoffers, net zoals zijn compromisloze kunstenaarshart langzaam maar zeker leidt tot zelfdestructie.

Hier ontvouwt zich het liefdesdrama van ‘Don Caravaggio’ die in de ene na de andere vurige ontmoeting een nieuwe muze en inspiratie vindt. De getalenteerde cast van spelers kunnen zeer goed uit de voeten met de prachtige volzinnen uit de tekst van Bart van den Donker. Met Don Caravaggio onderstreept Charli Chung zijn razendsnelle ontwikkeling als begenadigd toneelregisseur met een reeds herkenbare eigen signatuur.

regie Charli Chung

met Marius Mensink, Judith van den Berg, Thomas van Luin, Teun Donders script Bart van den Donker
met dank aan Hannah van Wieringen

Sluiten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!