5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

Door de schaduw heen


Likeminds & Theater Bellevue | Dilan Yurdakul

Foto: Jean van Lingen
Foto: Jean van Lingen
Foto: Jean van Lingen
Foto: Jean van Lingen
vr 4 sep
19:00
Theater Bellevue
za 5 sep
19:00
Theater Bellevue
do 10 sep
21:30
Theater Bellevue
vr 11 sep
19:00
Theater Bellevue
za 12 sep
12:30
Theater Bellevue
zo 13 sep
15:00
Theater Bellevue

Theater Bellevue - Paloni Zaal | 70 minuten zonder pauze

Nadat ze stopte met Goede Tijden, Slechte Tijden maakte actrice en theatermaker Dilan Yurdakul haar meest persoonlijke voorstelling tot nu toe. Ze geeft zich helemaal bloot in een openhartig en autobiografisch verhaal over afkomst en identiteit.

Als Turkse Nederlander van de derde generatie, merkte Yurdakul dat ze overal tussenin zat. Niet geworteld in Nederland, maar ook niet in Turkije. Ze werd achtervolgd door een gevoel van ontheemding en een ernstige depressie. Net als haar opa. Haar zoektocht naar de triggers voor die depressie werd een reis door haar verleden en een bezoek aan haar voorouders. Kun je je door de schaduwen heen vechten en jezelf opnieuw uitvinden?

“Een dappere vertelling verpakt in een geraffineerde vorm. Yurdakul heeft GTST helemaal niet nodig om te schitteren.” (Parool)

Dilan vult de ruimte met subliem spel, rake spoken word en zang die door merg en been gaat. Met groot respect keken we naar een vrouw die na worstelingen en krachtmetingen met de stemmen in haar hoofd, voor zichzelf kiest. De euforie versus de onzekerheid van de bipolariteit en het leven in een spagaat tussen twee culturen resoneerden bij de juryleden die de ontworteling van nabij kennen. Dilan maakt haar verhaal voor iederéén invoelbaar. Een voorstelling met vaart in een slim ingezet decor, waarin Dilan niet kan en dus niet wil ontsnappen aan de blik van het publiek.

door Dilan Yurdakul

muziek Stijn Hoes
regie Julie van den Berghe
vormgeving Marjolijn Brouwer
tekstcoach Liet Lenshoek
met dank aan Rik van den Bos
coproductie Likeminds, Theater Bellevue

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten