Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Dutch Mime boeklancering 

vr 2 sep
14:00
ITA

ITA Koninklijke Foyer | 2 uur

Tickets voor dit programma zijn alleen verkrijgbaar als onderdeel van de NTF PRO dagpas. Nog niet in het bezit van een dagpas? Koop hem via de ticketlink! Na het selecteren van het gewenste ticket (dagticket of combiticket) en invoer van je gegevens kan je jouw persoonlijke NTF PRO route samenstellen.

Dutch Mime boeklancering 

Tijdens deze middag wordt het bijzondere boek Dutch Mime (350 pagina’s, full colour) van theaterwetenschapper Marijn de Langen gelanceerd. Het is de eerste publicatie van deze omvang over de unieke traditie van mime in Nederland. ‘Mime is een manier van denken’, wordt vaak door mimespelers en makers gezegd. Aan de hand van vele archiefstukken en met het concept zero als zoeklicht, brengt De Langen in deze publicatie vier historische gedachtesporen uit het Nederlands mimedenken in kaart. Het boek verschijnt in een Engelse en een Nederlandse taalversie en wordt uitgegeven door Amsterdam University Press i.s.m. DAS Publishing.

In aanwezigheid van vele mimespelers en makers van verschillende generaties wordt tijdens deze bijeenkomst het boek gelanceerd en gevierd. Met muziek en gastsprekers, waaronder: Suzan Boogaerdt & Bianca van der Schoot (BVDS), Prof. Maaike Bleeker (Universiteit Utrecht), Melih Gençboyaci (Theater Rotterdam), Gerben Vaillant en Melyn Chow.

Deze boekpresentatie (NL en ENG) is onderdeel van het Mime Futurity Symposium (30 augustus tot en met 3 september 2022): een onderzoeksweek georganiseerd door de Mime Opleiding & DAS Research aan de Academie voor Theater en Dans (AHK) met gesprekken, workshops, performances en ontmoetingen rondom de legacy en de toekomst van de mime in Nederland. Iedereen met een interesse in de Nederlandse mime is van harte welkom! Het volledige programma vind je hier https://mimearchieven.nl/Agenda-Events

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten