Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

EGO


Alex Ploeg

© Mark David
© Bob Bronshoff
vr 2 sep
20:15
De Kleine Komedie

De Kleine Komedie | 1 uur en 35 min

Zijn debuut rompelde volledig over. Alex Ploeg stapelde sterren tot hoog in de hemel. Hét Comedytalent van het jaar, vond de Volkskrant. Eén van de meestbelovende cabaretiers van het decennium, schreef NRC. Mijn geestelijke vader, wist Klikbeet. ‘Met zijn moeilijk beheersbare brein herinnert Ploeg aan collega’s als Ronald Goedemondt en Wim Helsen, ook meesters in het krankzinnig absurdiseren van alledaagse taferelen,’ stond in Trouw. En met deze voorstelling is hij genomineerd voor de Neerlands Hoop.

Grote schoenen om te vullen. Schoenen ook om naast te gaan lopen. Als je niet uitkijkt. Maar Alex kijkt wel uit. Hij fileert zijn eigen EGO en heeft daar een nominatie voor de Neerlands Hoop mee te pakken. Ploeg gaat de strijd aan met Ploeg. Met harde grappen, absurde sketches en meeslepende liedjes. Met zakken vol met zelfspot. Met het onzekere voor het zekere. Kortom: met een even ontwapenend als overrompelend EGO. En nu in de Komedie Kollektie.

© Mark David
© Bob Bronshoff

In zijn tweede voorstelling EGO, met vaak verrassende observaties over mannelijkheid, laat hij zien dat hij gegroeid is.

In EGO bewijst hij opnieuw koning van de zelfspot te zijn.

Met EGO bewijst hij dat hij meer is dan een goede grappenmaker en ook echt iets te melden heeft.

Een begenadigd cabaretier, met een goeie kop, een nog veel betere uitstraling, en een scherp gevoel voor humor.

Hij creëert niet alleen een gelaagde podiumpersoonlijkheid, maar maakt deze voorstelling ook geschikt voor een breed publiek. EGO is grappig en aangrijpend.

Ploeg krijgt de zaal anderhalf uur aan het lachen en kan ondertussen een geweldig potje gitaarspelen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten