5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

Epidemy of populism – right-wing strategies practiced in Central Europe

Foto: Anna van Kooij
do 5 sep
13:30
Frascati

Frascati 2 | 60 minuten

In een panelgesprek worden de bedreigingen en strategieën voor een kunstsector die opereert onder een rechts-populistisch bewind nader onderzocht.

Kaarten bestel je via de knop Tickets. Daar kun je voor alle NTF PRO programmaonderdelen kaarten kopen. Stel een route samen voor elkaar –of als groep– en stapel per persoon korting op de ticketkosten.

Strategieën voor de kunsten onder rechts bewind

Wat is de positie van de kunsten in een rechts-populistisch bewind? In dit panelgesprek bekijken we bedreigingen en strategieën voor de sector, met verhalen van kunstenaars die werken of werkten in Nederland en andere Europese landen, zoals Polen en Hongarije.

Wat gebeurt er nu in Nederland dat een belletje doet rinkelen vergeleken met situaties in andere landen? Hoe heeft de kunst zich in deze landen ontwikkeld? Wat zijn zogenaamde ‘red flags’? En: liggen er op basis van deze ervaringen ook positieve mogelijkheden in het verschiet waarop we ons als kunstenveld hier in Nederland kunnen richten? Een discussie over fundamentele waarden voor de kunsten in snel veranderende samenlevingen.

Panelgasten (onder meer):
Anikó Rácz, artistiek directeur SÍN Arts Centre (Hongarije)
Paul Oomen, oprichter Spatial Sound Institute (Hongarije) en The Works Research Institute
Grzegorz Reske, artistiek directeur SPRING Performing Arts Festival

Moderator:
Marijn Lems

Voertaal van dit programmaonderdeel is Engels

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten