5 t/m 15 september 2024 Amsterdam

Er rent een berg voorbij 8+

Plankton | Festival Cement | Feikes Huis | PLAN B | STIP producties

Kurt Van der Elst

Tickets

9, 10 sepTheater BellevueGrote Zaal65 minutenEindtijd 20.35

ma 9 sep
19:30
Theater Bellevue
di 10 sep
19:30
Theater Bellevue

Er rent een berg voorbij 8+

Plankton / Festival Cement / Feikes Huis / PLAN B / STIP producties

Plankton bewerkt de 4,54 miljoen jaar durende geschiedenis van de aarde tot een gloednieuwe taalloze opera voor alle leeftijden. Dit is het monumentale verhaal van hoe onze aarde voortdurend in beweging is, verteld door een enorm decor van kartonnen rivieren, wolken en bomen. Wouden kruipen over het podium, bergen verkruimelen tot stranden en de maan danst een walsje met de zee, terwijl een vierstemmig koor het geluid laat klinken van krakende rotsen en tsjilpende vogels.

Plankton is het collectief van Sonja van Ojen en Hendrik Kegels. Met hun gedeelde fascinatie voor de magie van het alledaagse maken ze voorstellingen die op de grens liggen tussen objecttheater, beeldende kunst en mime. Laat je meevoeren door een immens tot leven gekomen landschapsschilderij dat je laat denken op een andere tijdschaal. Van de geboorte van de maan, langs de eerste alg die aan land komt, tot het uitsterven van de mens en zelfs verder…

Er rent een berg voorbij van Plankton, het collectief van Sonja van Ojen en Hendrik Kegels, sprong er dit seizoen uit vanwege het originele concept en de perfect doorgevoerde consequentie van het idee. Het vermogen om vanuit een klein idee groots te denken en de aandacht voor details in hun werk, zijn werkelijk prijzenswaardig. 

Gisteren, bij de opening van Cement Festival, zag ik de mooiste theatervoorstelling van het jaar tot nu toe: Er rent een berg voorbij van beeldend theatercollectief Plankton.

…een van de meest opwindende post-antropocentrische voorstellingen die ik ooit heb gezien, die erin slaagt om 4,54 miljard jaar geschiedenis zowel ontzagwekkend gedenkwaardig als ontroerend intiem te laten voelen.

Concept, regie en decorontwerp Plankton (Sonja van Ojen, Hendrik Kegels)

Spel en zang Wieke van Rosmalen, Linde Schinkel, Sonja van Ojen, Hendrik Kegels

Compositie Harpo ‘t Hart

Dramaturgie Menzo Kircz

Eindregie Joeri Heegstra

Decorbouw Menno Boerdam, Saskia Jones en Nick Bos

Lichtontwerp Heintz en Kop

Coaching Pol Eggermont, Leonie Clement

Productie Pascal Kijzer

Een productie van Festival Cement & Feikes Huis in coproductie met STIP en PLAN Talentontwikkeling Brabant

Mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, het Cultuurfonds en BNG Cultuurfonds 

Tickets

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival houd je met plezier op de hoogte van nieuws over het festival. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven door ‘Unsubscribe' aan te klikken onderaan onze nieuwsbrieven.

Venster sluiten