5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

Fototentoonstelling Grensverleggers

vr 8 sep
10:00
Meervaart
gratis

De expositie wordt op vrijdag 8 september feestelijk geopend met een contextprogramma.Vanaf dan is de expositie te zien t/m zondag 8 oktober rondom voorstellingen. Tijdens openingstijden is de expositie overdag te bezoeken op aanvraag via info@meervaart.nl.

Expositie : Grensverleggers
Theatervernieuwers en de rijkdom van Spakenburgs erfgoed.

Met Grensverleggers toont Het Wilde Oog hun liefde voor theater en de rijkdom van het Spakenburgs erfgoed. De expositie toont fotowerk waarin theatervernieuwers uit de jaren 80/90 unieke kostuums dragen die zijn geïnspireerd op een ambachtelijke techniek uit klederdracht of visserij van Spakenburg. Daarnaast bestaat de expositie uit werk van beeldende kunstenaars die zich lieten inspireren door een gedicht van Wislawa Szymborska en de Spakenburgse traditie. Er zijn foto’s te zien van de unieke kostuums die zo ontstonden, gedragen door theatermaaksters die het theater hebben bevrijd van tradities. Centraal staat de vraag: “Wat ontstaat er als je tradities in handen geeft van hedendaagse kunstenaars?”

Over Het Wilde Oog
Sinds 2000 ensceneren theatermakers Hans Lemmerman en Inge van Run vrouwen in klederdracht tijdens een omslagpunt in de geschiedenis. Vrouwen die in hun kleding de verbondenheid met de streek uitdrukken zijn binnenkort voorgoed verleden tijd. De Spakenburgse Corrie, Hendrikje en Wijmpje Koelewijn hebben 17,5 jaar lang een uitzonderlijke maatschappelijke en culturele prestatie geleverd. Zij laten met hun dracht zien dat ze in een traditie staan én ze hebben de moed om zich open te stellen voor de kunsten. Deze Spakenburgse Diva’s staan vol toewijding op de set. Van Rotterdam tot Enschede en van Lelystad tot Vlissingen. Als stijliconen van traditie  brengen zij de droom van het kunstenaarsduo tot leven. Oerhollandse beelden, tijdloze schoonheid.

Dankzij de concepten van Het Wilde Oog en de artistieke kracht van vormgevers en theatermakers transformeert de erfenis van Spakenburg tot een bruisende bron.

Het Wilde Oog i.s.m. Nederlands Theater Festival en Meervaart

Kostuumvormgevers: Aziz Bekkaoui, Lisanne Bovée & Jan Koelewijn, Petra Bresser, Linda Eijssen & Sam van den Bosch, Dorien de Jonge, Mirjam Pater.

Theatermakers: Peer van den Berg, Ko van den Bosch, Hans Dagelet, Marien Jongewaard, Marcel Musters, Gerardjan Rijnders,

Beeldende kunstenaars: Rob Birza, John Konijn, Jan Koen Lomans, Sally Pittman, Laurien Renckens, Eva Spierenburg, Ronald Zuurmond.

Theatermaaksters: Marjorie Boston, Leny Breederveld, Dette Glashouwer, Marlies Heuer, Raymonde de Kuyper, Annemarie Prins, Manja Topper.

Fotografen: Heleen Jonkman, Wout Nooitgedagt,

Spakenburgse Diva: Hendrikje Kuis

Regie: Hans Lemmerman, Inge van Run

Scenografie: Miranda Lonink

Sponsors: Gemeente Amersfoort, BNG Cultuurfonds, KF Heinfonds, Elise Mathilde Fonds, Fentener van Vlissingen Fonds, De Stokroos, Gemeente Bunschoten, Sociaal Cultureel Fonds De Amersfoortse

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten