Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Toneelschrijfprijs 2022

Foto: Eric Kampherbeek
vr 2 sep
14:00
De Balie

De Balie Theaterzaal | 2 uur

Tickets voor dit programma zijn alleen verkrijgbaar als onderdeel van de NTF PRO dagpas. Nog niet in het bezit van een dagpas? Koop hem via de ticketlink! Na het selecteren van het gewenste ticket (dagticket of combiticket) en invoer van je gegevens kan je jouw persoonlijke NTF PRO route samenstellen.

De uitreiking van de Toneelschrijfprijs 2022 

Professionals en studenten die zich bezig houden met de toneelschrijfkunst in de breedste zin van het woord worden uitgenodigd deel te nemen aan dit feestelijke programma. Met een prikkelende keynote speech van Don Duyns als startpunt, gaan gasten uit de theaterpraktijk in gesprek met elkaar en met de mensen in de zaal. Want: hoe staat het eigenlijk met de Nederlandstalige toneeltekst?

Het tweede gedeelte van de middag staat in het teken van de uitreiking van Toneelschrijfprijs 2022. De prijs wordt gegeven aan de auteur van het beste, oorspronkelijk Nederlandstalige toneelwerk dat in 2020 of 2021 in première ging. Uit maar liefst 122 inzendingen koos de jury – bestaande uit recensent Els Van Steenberghe, dramaturg Karim Ameur en schrijver en theatermaker Maxine Palit de Jongh – de vier beste theaterteksten van de afgelopen twee jaar: ,Rosa. van Koen Boesman, TAL van het collectief BOG, Het waarom beantwoord van Mathieu Wijdeven en Raoul de Jong en Trojan Wars van Peer Wittenbols.

De jaarlijkse Toneelschrijfprijs is een samenwerking tussen Literatuur Vlaanderen, het Nederlands Letterenfonds, de Taalunie en het Fonds Podiumkunsten en wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Lira Fonds, Sabam for Culture en deAuteurs.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten