Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Fringe Showcase


Amsterdam Fringe Festival

© Annelies Verhelst
vr 2 sep
12:00
Theater Bellevue

Bellevue Paloni Zaal | 60 min

Tickets voor dit programma zijn alleen verkrijgbaar als onderdeel van de NTF PRO dagpas. Nog niet in het bezit van een dagpas? Koop hem via de ticketlink! Na het selecteren van het gewenste ticket (dagticket of combiticket) en invoer van je gegevens kan je jouw persoonlijke NTF PRO route samenstellen.

Fringe Showcase

Amsterdam Fringe Festival biedt jaarlijks een podium aan een generatie nieuwe theatermakers. Wil je kennismaken met het festival, of heb je keuzestress? Met zo’n vijftig voorstellingen van vaak jonge en nog onontdekte artiesten zie je misschien door de bomen het bos niet meer.

Als onderdeel van het Nederlands Theater Festival vindt op vrijdagmiddag 2 september de Fringe Showcase plaats in Theater Bellevue. Daar zie je korte pitches van een deel van het aanbod op Amsterdam Fringe Festival. In hoog tempo serveren nieuwe makers voorproefjes van hun werk. De Fringe Showcase is de ideale kennismaking met de sfeer en het programma van Fringe, en een heerlijke warming-up voor de rest van het festival.

Bij Fringe staat experiment voorop. Experiment in de ware zin des woords: dat waarvan de uitkomst nog ongewis is. Het is die geestdrift, het de randjes opzoeken van wat we al kennen, wat we willen stimuleren en uitdagen in makers, partners, publiek en onszelf. We leven in een wereld in transitie, waar vanzelfsprekendheden op losse schroeven staan en oude structuren niet meer lijken te werken – hoe hard we ons er soms ook aan proberen vast te houden. In die wereld wil je meer kunnen doen dan je aanpassen of verzetten: je wilt nieuwe wegen vinden. We willen een omgeving creëren waarin het risico dat dikwijls met artistiek experiment gepaard gaat ‘veilig’ genomen kan worden: een vrijplaats, zowel voor eigenzinnige makers als voor ons publiek.

Het eigenzinnige Amsterdam Fringe Festival biedt een platform aan makers die (nog) niet op de mainstream podia te zien zijn. Het is een showcasefestival voor nieuw, jong en ‘niche’ talent. Voor studenten, afgestudeerden en self-made kunstenaars. We presenteren in 55 voorstellingen werk over de volle breedte van de podiumkunsten: van kleinkunst tot installatie, van dans tot muziektheater, van variété tot nieuwe tekst. Dit doen we op 25 locaties door heel Amsterdam, waaronder Radion, De Ceuvel, Cinetol, What Is Happening Here Gallery, Pllek en verschillende Amsterdamse theaters. 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten