Programma
& Tickets
5 t/m 15 september 2019 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Gas


Toneelgroep Jan Vos i.s.m. Noord Nederlands Toneel

© Daphne van de Velde
© Daphne van de Velde
© Daphne van de Velde
za 14 sep
14:00
ITA

Voorafgaand aan de voorstelling op 14 sept, 12.30 uur: talkshow ‘Gasterij De Toekomst’, over de misstanden bij de gaswinning in Groningen.

Gas is een schokkend meesterwerk’ volgens Theaterkrant. Het is een kroniek van zestig jaar gaswinning in Groningen. ‘Met inventieve wendingen en van nuchtere humor borrelende zinnen. Regelmatig spat de herkenning in klaterende lachsalvo’s van de tribune’, schrijft Trouw.

Epicentrum van het verhaal is Hotel Boelens in Hoogezand-Sappemeer, waar we de wederwaardigheden van de familie volgen vanaf de jaren zestig tot nu, met het Groningse gas op de achtergrond. Als de aardbevingen voor slapeloze nachten zorgen, besluit een van de gasten van Hotel Boelens een daad te stellen.

Een toneelstuk waarin persoonlijke omstandigheden, ontwikkeling van personages, accurate feitenrelaas en de impact van de gaswinning op Groningen elkaar versterken tot een zeer boeiende en veelzijdige dramatische vertelling – waarvan de relevantie tot ver buiten Groningen reikt.

Een belangrijke voorstelling voor elke burger met historisch besef.

tekst Tjeerd Bischoff

regie Jeroen van den Berg

muziek Jaap van Keulen

spel Reinout Bussemaker, Helmert Woudenberg, Trudi Klever, Stefanie van Leersum, Maarten Wansink, Dimme Treurniet, Anna Raadsveld e.a.

decor Ellen Klever

Sluiten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!