5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

Gebroeders Leeuwenhart


HNTJong | Casper VandePutte

Foto: Bowie Verschuuren
Foto: Bowie Verschuuren
Foto: Bowie Verschuuren
Foto: Bowie Verschuuren
do 10 sep
19:00
De Krakeling
vr 11 sep
19:00
De Krakeling
vr 11 sep
16:30
De Krakeling

Krakeling (westergasterrein) | 1 uur en 15 min, zonder pauze

Verraad, verlies en broederschap.

Astrid Lindgrens jeugdroman De Gebroeders Leeuwenhart is het voor veel mensen het mooiste kinderboek dat ze ooit lazen. Dit avontuurlijke en ontroerend verhaal over broederliefde, moed en doodgaan raakte ook de harten van het theaterpubliek.

“Het is heel moeilijk jezelf niet te verliezen in de fantasiewereld van De gebroeders Leeuwenhart.” ★★★★ (de Volkskrant)

De sterke Jonathan zorgt voor zijn zieke broertje Kruimel, die niet lang meer zal leven. Om de pijn te vergeten, dromen ze samen over een fantasiewereld waarin ze avonturen beleven, kampvuren maken en rijden op hun eigen paard. In die wereld zijn ze geen gewone jongens, maar De Gebroeders Leeuwenhart. De broers vechten mee in de geheime strijd tegen de tiran Tengil en zijn bloeddorstige draak. De Gebroeders Leeuwenhart is een razend spannend sprookje. Tegelijk gaat het over jonge mensen die leren te leven met de dood.

Regisseur Casper Vandeputte maakt energieke en humorvolle voorstellingen over grote onderwerpen. In 2018 won hij de Zilveren Krekel en de Wijkjuryprijs van Den Haag voor de jongerenvoorstelling Bloedlink.

Een prachtige voorstelling voor alle leeftijden, die vertelt dat je niet alleen moed nodig hebt om te vechten, maar ook om te sterven.

Voor de hoofdpersonen koos regisseur Casper Vandeputte twee van de meest innemende mannelijke acteurs van dit moment: Rick Paul van Mulligen (een gevoelig stoere Jonathan) en Teun Luijkx (een mooi groeiend dappere Kruimel).

Een wervelende voorstelling, die goeddeels drijft op spanning en humor.

Toneelbewerking van Astrid Lindgrens BRÖDERNA LEJONHÄRTA

door Marie Lalander en Mats Huddén

regie Casper Vandeputte

spel Teun Luijkx, Rick Paul van Mulligen, Hannah van Lunteren, Ayisha Siddiqi, Viktor Griffioen

muziek Viktor Griffioen

scenografie Julian Maiwald

kostuumontwerp Rebekka Wörmann

regieassistentie Loek de Bakker

dramaturgisch advies Martine Manten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten