Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Girls and Boys


Toneelgroep Oostpool | Daria Bukvić

© Joris van Bennekom
© Joris van Bennekom
© Joris van Bennekom
wo 7 sep
20:30
ITA
do 8 sep
20:30
ITA

ITA Grote Zaal | 1 uur en 45 min

Op do 8 september is er een nagesprek met regisseur Daria Bukvić en Dennis Kelly, de schrijver van Girls & Boys. Kelly is een van de meest gevierde Britse film- en toneelauteurs van dit moment en heeft onder meer een Emmy, Laurence Olivier Award en Tony Award op zijn naam staan. Vanavond brengt hij speciaal voor de voorstelling een bezoek aan Nederland.

 

De voorstelling kreeg meerdere vijfsterrenrecensies, waarin zowel de regie als de uitvoering van Minis uitvoerig werden geloofd. Bukvić en Minis laten het publiek naar adem happend achter. 

Een onverwachte ontmoeting op een luchthaven leidt tot een intense en gepassioneerde liefdesrelatie. Al snel beginnen de jonge vrouw en haar grote liefde zich te settelen. Ze kopen een huis, trouwen, krijgen twee kinderen en jongleren met carrières. Het leven dat ze met elkaar hebben opgebouwd is gelukkig en vergelijkbaar met dat van velen, maar gaandeweg brokkelt het huwelijk af en neemt hun leven een verontrustende wending.  

De voorstelling Girls and Boys van Toneelgroep Oostpool is een aangrijpende onewomanshow met Hadewych Minis. Wat begint als een hilarisch sprookje, eindigt in een onvoorstelbare nachtmerrie. Deze monoloog, van de hand van de veelgeprezen Britse toneelschrijver Dennis Kelly, verscheen in 2018. Regisseur Daria Bukvić besloot dat het tijd was om deze theatrale noodkreet naar de Nederlandse theaters te brengen: ‘Girls & Boys is mij uit het hart gegrepen. Het is het meest urgente toneelstuk dat ik in jaren heb gelezen.’ 

In regie van Daria Bukvić neemt Hadewych Minis de toeschouwer mee in een ijzingwekkend verhaal dat begint als een luchtige boy meets girl-story, maar eindigt als gitzwart drama. Bukvić wisselt verstilde momenten af met energieke bewegingssequenties die lucht en ruimte scheppen, en waarin het drama kan resoneren. Met haar open en eerlijke spel toont Minis hoe een personage de grootst mogelijke pijn te verwerken krijgt en probeert nieuwe houvast te vinden. De voorstelling laat je naar adem happend achter.

Hadewych Minis levert een majeure prestatie.

Een waardevol stuk over een belangrijk thema.

Magistrale samenwerking tussen Hadewych Minis en Daria Bukvić.

Girls and Boys levert elektriciteit door de kundige handen van Bukvić en de dictie en stijl van Minis.

Hadewych Minis laat het publiek ademloos achter.

Hoe Hadewych Minis zo’n groot drama zonder effectbejag brengt geeft koude rillingen

© Joris van Bennekom

Tekst Dennis Kelly

Vertaling Han van Wieringen
Regie Daria Bukvić
Spel Hadewych Minis
Dramaturgie Madelon Kooijman
Scenografie Marloes & Wikke
Kostuumontwerp Dymph Boss
Muziek Wilko Sterke
Lichtontwerp Yuri Schreuders
Kostuumatelier Femke van Neerven
Marketing Daniel Jaspers, Thijs Toonen en Femke Krijntjes
Productieleiding Elianne Weijers
Techniek Han Verweijen, Hergen Verheul, Niels Bruynjé en Franz Körner Campagnebeeld Marijke de Gruyter en Nicolien de Jong
Met dank aan Marieke Liem
Contextprogramma Saly Ndoye en Sara Bouman
Podcastmaker Vinny Tailor
Sprekers podcast Kaouthar Darmoni en Jens van Tricht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten