5 t/m 15 september 2024 Amsterdam

Herfst

Ryan Djojokarso

Bowie Verschuuren

Tickets

vr 13 sep
20:30
ITA

Voor de voorstelling om 19.30 ben je van harte welkom bij NTF de Talkshow over de voorstelling ‘Herfst’ in de salon van ITA. Ryan Djojokarso is verantwoordelijk voor het concept, choreografie en regie van deze voorstelling. Samen met dramaturg Jappe Groenendijk zijn zij onze gast.

Na de voorstelling om 21.15 ben je van harte welkom bij de AFTER Talkshow over de voorstelling ‘Herfst’ in de salon van ITA.

Herfst

Ryan Djojokarso

In elke cultuur wordt weer anders afscheid genomen van geliefden. Van het plakje cake bij de koffietafel tot een uitbundige viering van het leven. Rituelen geven richting aan ons rouwproces. In Herfst vermengen liederen en afscheidsrituelen uit de Javaans-Surinaamse, Caribische en Indonesische cultuur zich met het requiem uit de westerse muziekgeschiedenis. De performers bezweren hun angst, ontkennen, gaan woedend de confrontatie aan en verlangen naar een beeld voorbij de eindigheid. Langzaam wordt zo het onvermijdelijke omarmd.  

Herfst is een cross-over in dans, (opera)zang, theater en beeld. Een visueel indrukwekkende voorstelling waarin afscheidsrituelen uit verschillende culturen samenkomen.  

Ryan Djojokarso maakt de pijn van de dood hoorbaar, zichtbaar en voelbaar in ‘Herfst’

Djojokarso creëert een voorstelling van een kwaliteit die zeldzaam is in hedonistisch-calvinistisch Nederland. Zijn theatrale universum wordt bevolkt door stervelingen, mythische geesten, gedrochten, fantasiewezens, zijn vormgeving vindt haar inspiratie uit allerlei streken zonder ergens expliciet te worden.

Concept, choreografie en regie Ryan Djojokarso  
Met Ria Marks, Bernadeta Astari, Tiffany Vicario, Felix Feenstra, Simon Mual, Thersa Bergmann, Mireia Varón Gallofré

Dramaturgie Jappe Groenendijk
Assistent artistiek Heleen van Gigch
Decor Ryan Djojokarso, Ate Jan van Kampen
Kostuumontwerp Jaden Li
Lichtontwerp Ate Jan van Kampen
Muziek Jorg Schellekens
Vocale arrangementen Bernadeta Astari, Tiffany Vicario
Productie Susanne Tuny, Milou Margaroli, Kristy Ilyas
Zakelijke leiding Marijn Bellaard
Techniek Ate Jan van Kampen, Jorg Schellekens, Jaap Schledorn
Marketing Sabrina Cols, Merel Wildschut
Pr Pauline Ouwerkerk
Video & fotografie Bowie Verschuuren
Artwork en vormgeving Esmée Erdtsieck, Amanda Harput (foto)
Promoting partner Scapino Ballet Rotterdam
Met dank aan Theater Zuidplein, festival O.
Met steun van Fonds Podiumkunsten, Fonds 21, Gemeente Rotterdam, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Bevordering van Volkskracht, Zabawas, Vaillantfonds

Tickets

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival houd je met plezier op de hoogte van nieuws over het festival. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven door ‘Unsubscribe' aan te klikken onderaan onze nieuwsbrieven.

Venster sluiten