5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

POPpulisme 8+


Het Filiaal Theatermakers

Foto: Joris van Bennekom
do 14 sep
19:00
De Krakeling

60 minuten

Genomineerd voor de Gouden Krekel 2023

Hoe zet je een land naar je hand? In het koninkrijk Berg en Dal ligt het dal in de schaduw, terwijl de berg volop zon krijgt. Dat is nou eenmaal hoe het is. Totdat daller Barrie met een onthulling komt: de bergers stelen de zon! Hij beweert dat hij de zon terug kan krijgen en wordt de held van het dal. Maar klopt het wel wat hij zegt?

POPpulisme is een grappige voorstelling met een donker randje, vrij gebaseerd op het boek The brief and frightening reign of Phil van George Saunders. Met vier spelers, live slagwerk en zang. De absurde en rake tekst van Eva Gouda wordt volledig met poppen gespeeld en laat zien hoe manipulatie werkt.

Het Filiaal maakt met POPpulisme een ongekend actuele voorstelling, over manipulatie en mooie woorden, die een levensgevaarlijk wapen blijken te zijn. De poppenspelers kunnen aanvankelijk nog duidelijk willen maken dat zij de baas zijn, het blijkt toch een pop die alle touwtjes in handen heeft. De voorstelling gaat in een ontluisterende en huiveringwekkende drie kwartier van kwaad tot steeds erger. De livemuziek die deze werdegang begeleidt is inventief, dynamisch en prachtig uitgevoerd.

In deze satire traceert Het Filiaal de opkomst van een fascist. De angstaanjagende verwikkelingen zijn perfect in balans gehouden door geestig poppenspel en de spitsvondige tekst.

Heerlijk om poppentheatermakers aan het werk te zien die hun vak verstaan en goed materiaal in handen hebben.

Tekst Eva Gouda

Regie Monique Corvers

Compositie Gábor Tarján

Poppenspel Alidtcha Binazon, Barend van Daal en Ramses Graus

Slagwerk, electronica en zang Dirge Seçil Kuran

Decor Aleksandra Pershay

Poppen en kostuum Eva Arends

Lichtontwerp – techniek Douwe Bulten

Geluidstechniek Bauke Moerman

Regieassistent Brian Verhagen

Decorbouw Jasper Brouwer

Technische voorbereiding Jeroen Hoekstra

Productieleider Martine Melenhorst

Assistent uitvoering poppen Tamar Stalenhoef

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten