Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Het Mysterie van de Grote Mensen (6+)


Jelle Hoekstra | Dakzonderhuis | STIP

© Sanne Peper
© Sanne Peper
© Sanne Peper
vr 2 sep
19:00
De Krakeling

De Krakeling | 60 min

Spetterende show over het vreemde leven van volwassenen.

De één verzamelt voetbalplaatjes, de ander schelpen. Maar Jo (7) heeft een andere fascinatie: hij verzamelt volwassenen en stopt ze in een schoenendoos. Dag en nacht bespiedt Jo door de gaatjes van zijn schoenendoos de volwassenen. Maar Jo’s Grote Mensen zijn bepaald geen makkelijke huisdieren. Jo hoeft maar éven niet op te letten en dan ontsnapt er een volwassene uit de schoenendoos.

Door ze te begluren probeert hij al hun geheimen te ontrafelen. Wat doen je ouders als jij slaapt? Waar blijven overblijfmoeders na het overblijven? En wat is de functie van ‘de snor’? Lukt het Jo de Grote Mensen in toom te houden? En wil hij zelf eigenlijk wel volwassen worden? Je ziet het in Het Mysterie van de Grote Mensen. “Ga deze voorstelling zien, hij is geweldig”, aldus Paulien Cornelisse.

Dakzonderhuis is een uitdagend, genre-overstijgend theatercollectief waar jong en oud centraal staan. Het gezelschap bestaat uit Sara de Monchy, Jelle Hoekstra en Machiel Rodenburg. Met een filosofische inslag dagen zij hun publiek uit na te denken over wat het betekent om op te groeien en jong te blijven. Na een zeer succesvolle aftrap op De Parade is het tijd dat heel Nederland kennis maakt met Dakzonderhuis.

Jelle Hoekstra is de spil in zijn eigen universum. Hij smeedt met ons een mooi theatraal bondje tegen vervelende en karikaturale volwassenheid.

Vrolijke studie naar volwassenen.

Hij maakt je echt deelgenoot van zijn onderzoek.

© Sanne Peper
© Sanne Peper
© Sanne Peper

Concept en tekst Sara de Monchy, Jelle Hoekstra en Machiel Rodenburg

Regie Sara de Monchy
Spel Jelle Hoekstra, Machiel Rodenburg, Semna Segal, Peter Boven
Beeld Lonneke van der Palen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten