Programma
& Tickets
3 t/m 13 september 2020 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Het verhaal van het verhaal (8+)


Theater Artemis | Het Zuidelijk Toneel | Jetse Batelaan

© Kurt Van der Elst
© Kurt Van der Elst
© Kurt Van der Elst
© Kurt Van der Elst
© Kurt Van der Elst
zo 8 sep
16:00
ITA

zo 08 sept, 14.30 | Interactief gesprek met de jury (gratis)

Het gordijn gaat open. Op het toneel scharrelen mensen rond. Wie dat zijn? Geen idee, maar ze komen voor je handtas en ruiken naar mos. We zien een wonderlijke natuurfilm met vierkanten, cirkels en Cristiano Ronaldo. Er klinkt muziek! Zal het verhaal dan toch nog beginnen?

‘De wildste vrijdenker van het Nederlandse theater heeft weer eens een verbijsterend, weerbarstig staaltje filosofische slapstick gecreëerd’, aldus De Groene Amsterdammer. ‘Slim en oergeestig’, vindt NRC.

Het verhaal van het verhaal is een 8+ familievoorstelling voor iedereen die niet gekozen is voor het schoolvoetbalteam, of juist wel. Het stuk is Raar met een grote R. En Vreemd met een grote V. Maar ook spannend met een grote S. Kortom, een onvervalste Batelaan.

Batelaan kreeg dit jaar als eerste Nederlander de zeer prestigieuze Zilveren Leeuw van de Biënnale van Venetië. Én Het verhaal van het verhaal werd deze zomer uitgenodigd als de openingsvoorstelling van het 47e International Theatre Festival van Venetië.

Toneelprijzen
Het verhaal van het verhaal won reeds een Zilveren Krekel voor ‘meest indrukwekkende jeugdtheater productie’ en is daarmee genomineerd voor een Gouden Krekel.

Batelaan brengt een radicaal voorstel voor een wereld zonder samenhang. Het verhaal van het verhaal is een voorstelling waar je niets wijzer van wordt maar waar je toch vol inzichten uitloopt. Relevant is voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen.

regie Jetse Batelaan

met Goele Derick, Jente De Motte, Hanneke van der Paardt, Tjebbe Roelofs, Peter Vandemeulebroecke, Jurjen Zeelen
decor en licht Theun Mosk
kostuums Liesbet Swings
muziek Gerjan Piksen
stem Thomas Dudkiewicz
tekstbijdragen Don Duyns
dramaturgie Peter Anthonissen
regie-assistentie Tim Verbeek

Sluiten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!