5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

Het dier, het dier en het beestje (8+)


Theater Artemis | Jetse Batelaan

Foto: Kurt Van der Elst
Foto: Kurt Van der Elst
Foto: Kurt Van der Elst
Foto: Kurt Van der Elst
di 8 sep
19:00
De Krakeling
wo 9 sep
19:00
De Krakeling

Theater de Krakeling (westergasterrein) | 1 uur en 30 min, zonder pauze

Een ongewone musical over een dromerig meisje dat naar een speciale school moet. “Grappig, absurd en wonderschoon.”, schreef het Brabants Dagblad. Een bijzonder verhaal waarin alle personages gespeeld worden door dieren.

Het dier, het dier en het beestje gaat over Sterre, een dromerig meisje dat moeite heeft met opletten op school. Als meester Martijn op een dag aan de bel trekt over Sterres gedrag, worden alle hulpverleners van stal gehaald en moet Sterre naar een speciale school. Deze musical is een vermakelijke en soms ontroerende beestenboel voor iedereen die zich ooit anders voelde.

Voor zijn sterk persoonlijke en vernieuwende benadering van theater kreeg regisseur Jetse Batelaan de afgelopen jaren al diverse prijzen voor zijn voorstellingen. Waaronder als eerste Nederlander de Zilveren Leeuw voor Theater op de Biënnale van Venetië.

Geestig, kritisch en uitdagend. Het dier, het dier en het beestje is op alle vlakken een schot in de roos.

Absurdistische musical over onpeilbaar verdriet. De vorm waarin Batelaan dit verhaal giet is bijzonder geestig. Alle personages worden door dieren gespeeld. Dit gebeurt soms doordat de acteurs een dierenpak aantrekken, soms door elektronisch aangestuurde poppen, soms door een simpele uitsnede van karton.

De originaliteit is ongeëvenaard. Een bizarre, vervreemdende, hoogst originele theaterervaring.

Regie Jetse Batelaan

Spel Sieger Baljon
, Tjebbe Roelofs, 
Nimuë Walraven
, Anneke Sluiters
Stem Leny Breederveld
Muziek Keimpe De Jong
Kostuums Liesbet Swings
Scenografie Marloes en Wikke
Licht Ontwerp Bart Van Den Heuvel
Regie-assistentie Lara Van Hoof
Met dank aan Arjen De Leeuw, Toneelgroep Oostpool, 
Ronald Schinkelshoek
, Andreas Suntrop

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten