Programma
& Tickets
3 t/m 13 september 2020 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Hin und Her


't Barre Land i.s.m. Tijdelijke Samenscholing & Co

© Sofie Knijff
za 14 sep
20:30
Theater Bellevue

Grote Zaal | 105 minuten

Voorafgaand op vr 13 sept | Snelcursus theaterkijken (€25,00 incl. toegangskaartje voor de voorstelling)
Voorafgaand op za 14 sept | de Toneelleesclub (€25,00 incl. toegangskaartje voor de voorstelling)

Het stuk toont op een hilarische manier de absurde situatie van de staatloze. Het speelt op een brug tussen de landen X en Y. Ferdinand is een ‘ambtelijk geval’. Hij wordt het ene land uitgezet en mag het andere niet in. Heen en weer pendelend op de brug raakt hij verstrikt in politiek, smokkelaarspraktijken en liefdesgeschiedenissen.

Ödön van Horvaths politieke komedie uit 1933 vertoont opmerkelijk veel spiegelingen met onze tijd. ‘Hoewel ze de voorstelling tijdloos brengen, herkent de toeschouwer de actualiteit. Prachtig. (Theaterkrant).

In het uiterst sobere Hin und Her weten ’t Barre Land en Tijdelijke Samenscholing de vluchtelingenproblematiek in kaart te brengen. Bijzonder om te merken hoe een tekst uit 1933 zo’n actuele toneelavond oplevert. De prachtige muziek van Stan Vreeken grijpt bovendien recht naar je hart.

Een zegenrijke combinatie van toneelspelers heeft zich gebogen over Hin und Her. De voorstelling is poëtisch, scherpzinnig en humoristisch.

door en met Michiel Bakker, Vincent van den Berg, Margijn Bosch, Carole van Ditzhuyzen, Sarah Jonker, Yorke Mulder-Bhangoo, Stan Vreeken (muziek), Czeslaw de Wijs

Sluiten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!