Programma
& Tickets
5 t/m 15 september 2019 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Theaterdakenrevolutie: verduurzaming in het theater


Remco Wagemakers | Martin Keerweer | Roebyem Anders | Alex Muhring

do 5 sep
15:30
De Balie

60 minuten

Theaterdaken zijn groot, laten we ze vol zonnepanelen leggen!
Zonnepanelen op je dak leggen is nodig, eenvoudig en het hoeft niet eens (veel) geld te kosten. Vier experts maken het proces inzichtelijk en aantrekkelijk.

De Aanjager:
Remco Wagemakers is aanjager van de verduurzaming van de cultuursector. Met zijn bureau 8080 geeft hij vorm aan de duurzaamheidsambities van culturele instellingen. 8080 stelde onder meer het duurzaamheidsbeleid van de Nationale Opera op en gaf vorm aan het collectief duurzame plantage Amsterdam, een samenwerking van 14 instellingen. Voor de zomer presenteerde Wagemakers in samenwerking met de Boekmanstichting the State of Sustainability.

Pionier in Nieuw-West:
De Meervaart in Amsterdam loopt voorop in de ontwikkeling op het gebied van duurzaamheid. Martin Keerweer, Hoofd Techniek en gebouwbeheer van de Meervaart, vertelt over de speciale aanpak van het theater, de zonnepanelen op het dak, en wat de mentaliteitsverandering in de Meervaart allemaal oplevert.

De Dakenrevolutionair:
Roebyem Anders begon haar ‘rooftop revolution’ met haar bedrijf Sungevity op woningen. Met Stichting Schooldakenrevolutie wil zij Nederland het eerste land maken waar alle scholen zijn overgeschakeld op zonne-energie. Inmiddels hebben 900 scholen zich aangemeld. Nu is Nederland rijp voor de theaterdakrevolutie. Hoe gaan we dat organiseren?

De Technische Expert
Alex Muhring van de Zoncoalitie helpt instellingen met op maat gemaakt advies over zonne-energie en helpt met het aanvragen van de benodigde subsidies. De Zoncoalitie maakt de overstap naar duurzaam makkelijk en aantrekkelijk. Hij maakt berekende voor het Grand Theater en Theater Amsterdam wat de mogelijkheden zijn voor deze twee daken en maakt aantal de do’s en don’ts van zonnepanelen inzichtelijk.

De ‘Theaterdakenrevolutie’ is samengesteld door Alexander Nieuwenhuis.

 

 

Sluiten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!