5 t/m 15 september 2024 Amsterdam

Hunter

Courtney May Robertson

Oostblok

Tickets

10, 11 sepFrascati75 minutenEindtijd 21:45

di 10 sep
20:30
Frascati
wo 11 sep
20:30
Frascati

Nominatie Mime/Performance Prijs

Let op

De voorstellingen bevat flitsende lichten en verwijzingen naar zelfverwonding, die als schokkend ervaren kunnen worden.

Hunter

Courtney May Robertson

Verscholen in de ondergrond, aan het zicht onttrokken in een afgesloten kamer, speelt Hunter met het verlossingsproces van een klassieke tragedie, waarbij een personage door lijden tot inzicht komt. Maar in deze tragedie voert performer en choreografe Courtney May Robertson ‘levensbevestigende monsterlijkheden’ uit op zichzélf, en haar levensgrote dubbelganger. Het duo de een van vlees en bloed, de ander gemaakt van schuim en siliconen brengt de interne kwellingen en extases in kaart van een individu dat in conflict is met een maatschappij die puurheid als morele standaard hanteert. 
 
Geïnspireerd door horror, BDSM en melodrama schildert Courtney May Robertson een beeld waarin het groteske, seksuele perversie en overdaad triomfantelijke symbolen worden voor lichamelijke autonomie en empowerment. Toeschouwers worden uitgenodigd om een ruimte te betreden waarin de rigide tweedeling tussen afstoting en aantrekkingskracht verdwijnt. Voortgestuwd door een industriële soundscape gecomponeerd door ‘Acidic Male’, omarmt Hunter zelfvernietiging als een daad van zelfbehoud. 

Courtney May Robertson bewees zich eerder als begenadigd performer en toont zich nu in ‘HUNTER’ ook als zeer uitgesproken en uitdagende maker. Virtuoos put ze uit verschillende idiomen zoals mime, krumping, dans en poppenspel. Deze verkenning van schoonheid in het perverse is een indrukwekkende prestatie.  

Hunter maakt heel beheerst tastbaar waar iemand die pijn zoekt van droomt en waar die daadwerkelijk gaat.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival houd je met plezier op de hoogte van nieuws over het festival. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven door ‘Unsubscribe' aan te klikken onderaan onze nieuwsbrieven.

Venster sluiten