Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

IK… eh ik (6+)


Het Houten Huis | Nordland Visual Theatre

© Moon Saris
© Moon Saris
© Anne Harbers
vr 3 sep
19:30
De Krakeling
za 4 sep
16:00
De Krakeling

Theaterzaal | 60 minuten

Ik loop de laatste tijd te vaak tegen mezelf aan. Vanochtend vertrok ik op tijd van huis, maar eenmaal buiten bleek ik gedeeltelijk nog in bed te liggen. Toen ik ‘s avonds terugkwam, had mijn achtergebleven ik de deur geblokkeerd. Door het raam zag ik hem door het huis rennen. Alles was overhoop gehaald. De letters uit de computer waren in de koelkast gepropt, mijn goudvis zwom tussen de kamerplanten en m’n vuile was hing buiten te drogen. Hijzelf glipte snel weg in het schilderij. Ik…eh ik is doorgedraaid muziektheater voor iedereen die wel eens vastloopt.

IK…eh ik kreeg de Zilveren Krekel 2021 voor meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie. De jury: “Het lijkt wel een schilderij. De twee fantastische acteurs Martin Franke en zijn alter ego Daan Hamel zijn als een vis in het water en slagen er door hun technisch vakmanschap in om voor onze ogen samen te vloeien tot één personage.” Een voorstelling over een man die tegen zichzelf aanloopt, waarin het thema op prachtige wijze zichtbaar en voelbaar wordt gemaakt.

IK.. eh ik is een uitgekiende uitwerking van een op het eerste gezicht best ingewikkeld thema voor 6+. Speels en fantasievol tot een surrealistisch geheel gebracht in een perfecte, bijna woordeloze voorstelling.”, aldus de jury van de Zilveren Krekels.

Deze heerlijk doorgedraaide voorstelling kreeg trouwens nóg een Zilveren Krekel. Die is voor decorbouwer Douwe Hibma: “Hibma’s hele decor draagt onnavolgbaar bij aan het gevoel van verwarring en onmacht dat het hoofdpersonage ervaart. Een decor als een tollend surrealistisch schilderij waar je met open mond naar blijft kijken.”

Ultiem beeldend theater voor jong en oud, pessimist en optimist, theaterfan en -hater. Ik weet het zeker: hoe je je ook voelt, na het zien [van IK… eh ik] voel je je beter.

Maar de ongebreidelde fantasie waarmee de makers al dit soort levenspijn voor jong en oud voel- en behapbaar maken, zorgen voor een wonderbaarlijk knap evenwicht.

© Moon Saris
© Moon Saris
© Anne Harbers

regie en script Elien van den Hoek

muzikale compositie & spel Martin Franke
decorontwerp en bouw Douwe Hibma
rekwisieten en decor afwerking Marlies Schot
kostuums, vissen en pop Freja Roelofs i.s.m. André Kok
lichtontwerp Desirée van Gelderen
regie assistent Zoscha van Erkel
dramaturgie Preben Faye-Schøll, Loes van der Pligt, David van Griethuysen, Maarten Smit
techniek Tjarko van Heese, Gerrit Schilp, Tomas van Schelven, Roy Vermeer
backstage en spel Daan Hamel (stage)
technisch advies muziek Frank Wienk
magisch advies Woedy Woet
advies Het Houten Huis team
producenten Het Houten Huis & Nordland Visual Theatre i.s.m. Tryater

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten