5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

Ik zeg toch sorry


Raymi Sambo Maakt & Theatergroep Aluin

Foto: Sanne Peper
Foto: Sanne Peper
Foto: Sanne Peper
Foto: Sanne Peper
za 16 sep
20:30
Theater Bellevue
zo 17 sep
15:30
Theater Bellevue

Grote zaal | 90 minuten

Urmie Plein werd voor haar rol in Ik zeg toch sorry genomineerd voor de Colombina 2023

In Ik zeg toch sorry komen zes acteurs bij elkaar om de viering van de afschaffing van de slavernij in 1863 na te spelen. Wat het inleven in deze historische personages doet met de acteurs zelf, hoe ze zich tot het onderwerp verhouden in deze tijd en of het van invloed is op hun onderlinge verhoudingen, wordt langzaam en pijnlijk duidelijk. Wat betekent het om anno 2023 sorry te zeggen voor iets wat zo lang geleden lijkt?

Ik zeg toch sorry is een spannende samensmelting van geschiedenis en actualiteit. Een voorstelling over onze gezamenlijke slavernijgeschiedenis, hoe schrijnend de rollen ook verdeeld waren.

Ik zeg toch sorry is listige satire en hilarische cringe komedie ineen. Onderwerp: de afschaffing van de slavernij. Raymi Sambo Maakt en Theatergroep Aluin sloegen de handen ineen en maakten een razend knappe voorstelling, waarin het zwarte, het witte én het bi-culturele perspectief tegelijk op de vloer aanwezig zijn.

Urmie Plein levert in Ik zeg toch sorry een indrukwekkende podiumprestatie. Zij kan trefzeker schakelen van pijn naar warmte, van woede naar empathie. Ze portretteert haar rol met waardigheid en gratie. In haar spel toont zij de gave om de stemlozen een stem te geven.

Een stevige aanbeveling. Spannende, schurende confrontaties, soms bitter, soms geestig.

Origineel, zeer aangrijpend. Een uiterst intelligent gemaakte mix van geschiedenis en drama.

Weergaloze historische voorstelling die aanzet tot het nadenken en praten over deze en andere belangrijke filosofische en politieke vraagstukken.

Razend knappe komedie én bittere tragedie.

concept Raymi Sambo, Victorine Plante

regie Raymi Sambo, Victorine Plante
regie-assistentie Shabnam Baqhiri
tekst Erik Snel met medewerking van Ayden Carlo, Raymi Sambo
spel Gabby Bakker, Dennis Coenen, Rochelle Deekman, Urmie Plein, Raymi Sambo, Nard Verdonschot
decor Marcel Dolman
kostuum Anouk van Schie
licht Benno Barends – Theatermachine

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten