5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

Immens


Theater Utrecht | Casper Vandeputte & Vincent van der Valk

Foto: Julian Maiwald
foto: Julian Maiwald
foto: Julian Maiwald
foto: Julian Maiwald
ma 7 sep
20:30
Theater Bellevue
ma 7 sep
20:30
Theater Bellevue
di 8 sep
20:30
Theater Bellevue
di 8 sep
20:30
Theater Bellevue
wo 9 sep
20:30
Theater Bellevue
wo 9 sep
20:30
Theater Bellevue

Theater Bellevue - Grote Zaal | 1 u en 25 min, zonder pauze

Een overdonderend muzikaal hersenspinsel.

Volgens de Duitse filosoof Friedrich Nietzsche moet ons leven een zekere grootsheid en intensiteit bezitten. Alle wat voor waarheid werd aangenomen, wierp hij omver. Misschien wel zijn bekendste uitspraak – God is dood – heeft tot op de dag van vandaag een grote weerslag op ons leven. Maar hoeveel waarheid kan een mens verdragen? Regisseur Casper Vandeputte en acteur/muzikant Vincent van der Valk raakten gefascineerd door Nietzsches gedachtengoed en het gevaar dat in zijn ideeën schuilt. Want in al zijn gekheid en radicaliteit is Nietzsche op een bepaalde manier ook de filosoof van alle waanzin die we nu zien, tot en met politici als Donald Trump.

“Formidabele tekst, grootse acteur. Een voorstelling die nabrandt als de kopstoot van een hooligan.” ★★★★ (NRC)

Samen met een koor duikt Van der Valk in de rol van straatmuzikant en predikant. Hij grapt met het publiek, hij zingt, hij danst. Van der Valk componeerde ook de muziek, die varieert van elektrofunk tot Wagneriaanse opera. “Een voorstelling die zowel dreunt als tintelt, intellectueel uitdaagt en emotioneel raakt.” (Het Parool)

Met Immens leveren regisseur Casper Vandeputte en acteur Vincent van der Valk een ijzersterke tekst en voorstelling af, die relevante vragen stelt over de huidige tijdgeest: hoe gaat de mens om met alle zelfopgelegde constructies? Met zijn even fladderige als gekwelde spel geeft Vincent van der Valk zijn personage vol gretigheid weer. Op zoek naar de ultieme waarheid haalt hij veronderstelde zekerheden om hem heen, onverbiddelijk onderuit. Immens van Theater Utrecht is een inhoudelijke en emotionele tour de force, waarin Van der Valk zijn publiek volledig meetrekt.

Casper Vandeputte & Vincent van der Valk zijn met de tekst van Immens dit jaar genomineerd voor de Toneelschijfprijs .

De Nietzsche in Immens denkt niet met zijn hoofd, maar met zijn hele lichaam: een zinderende ervaring

Prachtig geregisseerd en indrukwekkend gespeeld.

Nietzsches denken is ontzaglijk, en Vincent van der Valk vertolkt hem magistraal in deze muziektheatersolo.

tekst Casper Vandeputte, Vincent van der Valk

regie Casper Vandeputte

compositie en spel Vincent van der Valk

dramaturgie Joris van der Meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten