Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search
do 31 aug
10:00
Aanmelden via formulier

Klopt het beeld wel dat innovatie in de randstad begint? Artistieke innovatie vindt in het hele land plaats. Hoe voorkomen we blinde vlekken in het cultuurbeleid? Wat weten we nu echt van lokale kennis en praktijken? Zit de vernieuwing niet juist in de letterlijke en figuurlijke grensgebieden van ons theaterlandschap?

De komende jaren verlegt het Nederlands Theater Festival het perspectief. Binnenkort presenteren gloednieuwe Innovatie Hubs in Groningen, Zeeland en Limburg hun unieke perspectieven. Tijdens drie inspiratievolle focusdagen delen zij hun baanbrekende invalshoeken met theaterprofessionals uit heel Nederland.

Ontdek hoe grensgebieden een matchmaker zijn voor grensoverschrijdende vraagstukken. Ga mee op letterlijke ontdekkingstocht in de steden Groningen, Middelburg en Heerlen. Ontmoet makers die de kracht van splendid isolation ervaren en de ruimte krijgen voor diepgravend artistiek onderzoek. Ervaar hoe plaatselijke organisaties op hyperlokaal niveau samenwerken. Verruim je blik door initiatieven die niet over maar met bewoners programma’s uitwerken. Dat en nog veel meer staat je te wachten tijdens de focusdagen.

Welkom bij NTF PRO GRENSVERLEGGEND – Innovatie Hubs in het land
Powered by SPOT Groningen, Theaterproductiehuis Zeeland, Parkstad Limburg Theaters & Cultura Nova en het Nederlands Theater Festival.

Powered by Parkstad Limburg Theaters & Cultura Nova en het Nederlands Theater Festival
donderdag 31 augustus 2023

Limburg: Wat betekent programmeren in deze omgeving? Waarom denken wij in regio’s en kennen de Belgen dit niet. Samen met Parkstad Limburg Theaters en het Cultura Nova festival krijgen we inzicht in het maken vanuit lokaal perspectief versus het land in, maar gaan ook wandelen met een koptelefoon, dompelen ons onder in dans en poëzie.

Aanmelden Focusdag Limburg 31 augustus

NTF PRO innovatiehub Limburg

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten