Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search
ma 26 jun
10:00
Aanmelden via formulier

Klopt het beeld wel dat innovatie in de randstad begint? Artistieke innovatie vindt in het hele land plaats. Hoe voorkomen we blinde vlekken in het cultuurbeleid? Wat weten we nu echt van lokale kennis en praktijken? Zit de vernieuwing niet juist in de letterlijke en figuurlijke grensgebieden van ons theaterlandschap?

De komende jaren verlegt het Nederlands Theater Festival het perspectief. Binnenkort presenteren gloednieuwe Innovatie Hubs in Groningen, Zeeland en Limburg hun unieke perspectieven. Tijdens drie inspiratievolle focusdagen delen zij hun baanbrekende invalshoeken met theaterprofessionals uit heel Nederland.

Ontdek hoe grensgebieden een matchmaker zijn voor grensoverschrijdende vraagstukken. Ga mee op letterlijke ontdekkingstocht in de steden Groningen, Middelburg en Heerlen. Ontmoet makers die de kracht van splendid isolation ervaren en de ruimte krijgen voor diepgravend artistiek onderzoek. Ervaar hoe plaatselijke organisaties op hyperlokaal niveau samenwerken. Verruim je blik door initiatieven die niet over maar met bewoners programma’s uitwerken. Dat en nog veel meer staat je te wachten tijdens de focusdagen.

Welkom bij NTF PRO GRENSVERLEGGEND – Innovatie Hubs in het land
Powered by SPOT Groningen, Theaterproductiehuis Zeeland, Parkstad Limburg Theaters & Cultura Nova en het Nederlands Theater Festival.

Powered by Theaterproductiehuis Zeeland en het Nederlands Theater Festival
maandag 26 juni 2023

We gaan naar de klei. Welke verhalen liggen er in Zeeland? Samen met Theaterproductiehuis Zeeland, geworteld in de provincie Zeeland, gaan we op ontdekkingstocht. We ontmoeten lokale talenten en internationale makers. Residenties op een boot of met een grootmoeder, een duik in het Zeeuwse Archief, ontdekken de kracht en de beperkingen van taal. Het komt aan bod in Zeeland.

Aanmelden Focusdag Zeeland 26 juni

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten