5 t/m 15 september 2024 Amsterdam

JALOEZIE IS EEN BITCH

Kirsten van Teijn

Casper Koster

Tickets

do 5 sep
20:15
De Kleine Komedie
vr 6 sep
20:15
De Kleine Komedie

JALOEZIE IS EEN BITCH

Kirsten van Teijn

Kirsten voelt zich een rijke bitch met niet één, maar twee relaties. Polyamorie onder de knie! Maar als haar vriendin ineens verliefd wordt op een ander, wordt haar ‘open mind’ keihard op de proef gesteld. In JALOEZIE IS EEN BITCH gaat Kirsten het gevecht aan met juicy jealousy; een verboden emotie doordrenkt van liefde, maar mét giftanden.

In 2022 won Kirsten de VSCD-cabaretprijs Neerlands Hoop voor (S)EXPERIMENT over de (on)mogelijkheid om tegelijkertijd een relatie met een man én een vrouw aan te gaan. Deze keer neemt ze het publiek met hartverscheurende humor mee in een opzwepende, kleurrijke en muzikale voorstelling over onconventioneel liefhebben en hoe dat vorm te geven.

Van Teijn kreeg voor (S)EXPERIMENT de Neerlands Hoop. JALOEZIE IS EEN BITCH laat zien dat die onderscheiding terecht was. Ze leidt het publiek als Alice door Queerland…een goede performer…een begenadigd comédienne. Het patriarchaat is zelden zo lollig onder vuur genomen.

Buitengewoon grappig en ook ontroerend…een puike actrice…straffe techno, met een verrassende, bitterzoete verwijzing naar Dolly Parton… met Van Teijn als explosieve zangeres doorboort die muziek het hart en de ziel op een zalige manier.

Van Teijn blinkt uit in vertelkracht en sfeer. Het slotnummer van Jaloezie is een bitch heeft alles om een dampend queer anthem te worden.

Komisch…Van Teijn slaagt er goed in om een persoonlijk verhaal actueel te maken, omdat datgene waar ze over vertelt voor iedereen in meer of mindere mate herkenbaar zal zijn.’

 

Een programma in vijftig tinten neon, met vette, schuimende beats en sterk fysiek spel. Kirsten van Teijn bouwt een geweldig queer feestje en speelt slim het contrast uit tussen burgertrut en vrijgevochten minnaar. Het taboethema jaloezie werd nog nooit zo komisch en theatraal bij de kladden gegrepen. 

tekst Kirsten van Teijn

dramaturgie Eva Gouda
regie Jessica Borst
eindregie Vincent van den Elshout
sounddesign Jelle Bruinsma
techniek Bo van Vliet & Frans Vermast
lichtontwerp Freek Ros
kostuum Cody van Dam

Tickets

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival houd je met plezier op de hoogte van nieuws over het festival. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven door ‘Unsubscribe' aan te klikken onderaan onze nieuwsbrieven.

Venster sluiten