5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

Jezebel


Frascati Producties | Cherish Menzo

Foto: Bas de Brouwer
Foto: Bas de Brouwer
foto: Bas de Brouwer
za 5 sep
20:00
Frascati
zo 6 sep
20:00
Frascati
ma 7 sep
20:00
Frascati
di 8 sep
20:00
Frascati
za 5 sep
20:00
Online
zo 6 sep
20:00
Online
ma 7 sep
20:00
Online
di 8 sep
20:00
Online

Frascati - Frascati 1 | 1 uur, zonder pauze

JEZEBEL is een dansvoorstelling geïnspireerd door de ‘Video Vixens’, de uitdagende modellen in de hiphopclips eind jaren ’90 op MTV. De Vixens dansten schaars gekleed op door mannen gedomineerde muziek. Toch was hun invloed groot: het waren vaak de Vixens die de populariteit van de artiest bepaalden. Ze waren hypersensueel, maar ook sterk en onafhankelijk.

“Op de grens van dreiging en verleiding, van vervreemding en verleidelijkheid. Cherish Menzo dwingt je na te denken over je eigen manier van denken in stereotypen.” (Theaterkrant)

Menzo’s personage Jezebel wil korte metten maken met het seksuele stereotype van de zwarte hiphop-honey. Zij reist door de hiphopcultuur, op zoek naar manieren om zélf haar imago vorm te geven. Hoe herdefinieert deze video-girl zichzelf anno nu?

Met de voorstudie van JEZEBEL won Menzo al twee prijzen: de Best of Fringe Award en de International Bursary. De jury van het Amsterdam Fringe Festival 2019: ‘Menzo laat zien dat ze een zeer sterke performer is, die moeiteloos kan wisselen van vrouwelijk naar mannelijk en dierlijk. Ze is betoverend en houdt je elke seconde vast.’

“De jury is onder de indruk van de keuzes die Menzo maakt in het tonen van haar hoofdpersonage. Tegen de verwachtingen in kiest Menzo voor de verstilling. Menzo weet op originele wijze het icoon van de zwarte vrouw in hiphopcultuur van een nieuw perspectief te voorzien.”

concept/choreografie/performance Cherish Menzo

lichtontwerp/techniek Niels Runderkamp
muziek Michael Nunes
kostuum Daniel Smedeman
dramaturgie Renée Copraij
advies Berthe Spoelstra, Christian de Yav & Nicole Geertruida
zangcoach Shari Kok-Sey-Tjong
coproductie Frascati Producties
met dank aan Nicole Beutler Projects, Bau Dance & Performance Amsterdam en Centre Chorégraphic Le Château

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten