5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

Jihad van Liefde


Meervaart, Senf, Amsterdams Andalusisch Orkest, George & Eran Producties

Foto: Annemieke van der Togt
Foto: Annemieke van der Togt
Foto: Annemieke van der Togt
wo 13 sep
20:30
ITA

Grote Zaal | 70 minuten

Ga naar de NTF Talkshow op 12 of 13 september voor een inleiding op de voorstelling. Op 13 september is Mohamed El Bachiri onze Special Guest. Hij wordt geïnterviewd door Lara Staal. Beide programma’s vinden plaats in de ITA Salon en zijn gratis toegankelijk. Meer informatie klik hier.

Hoe kijkt hij naar de gebeurtenissen en de thematieken? Hoe heeft hij zelf de voorstelling beleefd? Duik nog verder in de voorstelling tijdens deze special Guest editie!

Jihad van Liefde is een muzikaal verhaal, gebaseerd op het gelijknamige boek waarin David Van Reybrouck het aangrijpende verhaal optekende van Mohamed El Bachiri. Deze metrochauffeur uit het Belgische Molenbeek verloor zijn grote liefde en moeder van zijn drie kinderen bij de terreuraanslag in de Brusselse metro op 22 maart 2016.

Als Marokkaan en moslim was hij in de ogen van sommigen een potentiële dader, maar hij liet zich niet meeslepen door de orkaan van meningen en mediageweld die direct na de tragedie volgde. Het indrukwekkende boek en zijn inspirerende en hoopvolle oproep tot medemenselijkheid op televisie gaven uitdrukking aan zijn liefde, verdriet en veerkracht.

Gespeeld door acteur Mohammed Azaay, is Jihad van Liefde een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling over een gewone man die – getroffen door het noodlot – zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt. Een man die haat bestrijdt met liefde en menselijk blijft terwijl hem iets onmenselijks is aangedaan. Een bijzonder verhaal over liefde, pijn en verzoening.

In Jihad van Liefde, een kraakheldere bewerking van Sarah Ringoet van het autobiografische boek van Mohamed El Bachiri speelt Mohammed Azaay een vader van drie kinderen, die zijn grote liefde verloor in de aanslag in de Brusselse metro in 2016. Azaay speelt warmbloedig en brengt minutieus over het voetlicht welke krachten er op deze man inwerken.

In de bewerking van Sarah Ringoet en de regie van Eran Ben-Michaël is het een theaterdocument geworden, dat je recht in het hart treft.

Jihad van Liefde is een schitterende mengeling van rouwbeklag, woede en loutering.

Haat en verdriet omgezet in een verhaal van liefde….dat verhaal is groots.

Prachtige demonstratie van geloof in de goedheid van mensen, zuivere liefde en hoop.

In een wereld van toenemende polarisatie is Jihad van Liefde een eilandje van barmhartigheid.

Een aangrijpend verhaal op overtuigende wijze neergezet.

Tekst en bewerking  Sarah Ringoet, gebaseerd op het boek ‘Een Jihad van Liefde’ van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David Van Reybrouck uitgegeven door De Bezige Bij

Muziek  Amsterdams Andalusisch Orkest

Regie  Eran Ben Michaël (George & Eran Producties)

Decor en lichtontwerp  Kouwenhoven&Kranendonk

Met  Mohammed Azaay

Producent  Meervaart i.s.m. Amsterdams Andalusisch Orkest en George & Eran Producties

Website  www.jihadvanliefde.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten