5 t/m 15 september 2024 Amsterdam

Josse Jnr.

LOD | Ahilan Ratnamohan

Kurt Van der Elst

Tickets

12 sepBijlmer Parktheater85 minutenEindtijd 21:25

do 12 sep
20:00
Bijlmer Parktheater

Josse Jnr.

LOD / Ahilan Ratnamohan

In Josse Jnr. voert theatermaker en performer Ahilan Ratnamohan samen met Josse De Pauw en Etuwe Bright Junior onderzoek uit naar het leren van taal en de onvermijdbare machtsrelaties die hieruit voortkomen. Junior is een economisch migrant uit Nigeria en beschouwt het theater als een laatste kans om iets beters te bereiken dan een job in de fabriek na een gefaalde voetbalcarrière. Ahilan is een migrant uit de veel meer geprivilegieerde Australische context, maar met Sri Lankese Tamil-roots. Josse heeft al een leven lang over de hele wereld getourd als theatermaker en is een ster in eigen land.

Zelden zie je zulke authentieke verschillen tussen spelers zo mooi samenkomen op het toneel (…) Een beklijvend één-tweetje tussen twee generaties rasechte spelers die samen een passie delen voor taal én voetbal

In die magische aanblik van een voor een westers publiek zo ongerijmde clash tussen (zwart) lichaam, tekst en klank zit eigenlijk alles vervat. (…) het is een meesterlijke manier om het er niet over te hebben, en toch alles te vertellen.

Concept, regie & spel Ahilan Ratnamohan

Tekst & spel Josse De Pauw
Spel Etuwe Bright Junior
Dramaturgie Petar Sarjanovic
Kostuums Anne-Catherine Kunz
Techniek Timme Afschrift & Gilles Roosen
Productieleiding Liesbet Termont
Productie LOD muziektheater & ROBIN vzw
Coproductie Theater Kampnagel Hamburg, Explore the North / PAFFF Leeuwarden
Met dank aan Monty
Met de steun van de tax shelter maatregel van de Belgische federale overheid tax shelter intermediair Flanders tax shelter

Tickets

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival houd je met plezier op de hoogte van nieuws over het festival. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven door ‘Unsubscribe' aan te klikken onderaan onze nieuwsbrieven.

Venster sluiten