Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Kadrage


Tuning People | Feikes Huis

© Clara Hermans
© Clara Hermans
© Clara Hermans
za 3 sep
20:30
Theater Bellevue
zo 4 sep
16:00
Theater Bellevue

Grote Zaal Bellevue | 1 uur en 15 min

Fysiek en beeldend theater in een stuk of 30 kaders voor een volwassen publiek

In Kadrage staat een indrukwekkende constructie centraal. Dertig houten kaders staan symbool voor een leeg canvas, een nieuwe pagina, een nieuw perspectief, een nieuwe uitdaging. Binnen de begrenzing van die kaders schetsen Jef Van gestel en Peter Vandemeulebroecke alle rollen die een heel leven zouden kunnen bevatten: het kind, de verzorger, de vriend, de geliefde, de onnozelaar, de gevangene, de bevrijde, de performer. Elk kader krijgt zijn eigen karakter door afwisselend te spelen met de banale realiteit, met droombeelden en met magisch realisme. Zo wordt elk kader een individueel kunstwerk.

Jef Van gestel en Peter Vandemeulebroecke zijn in Kadrage zowel curator als performer. Ze zoeken naar een vorm van theater die, net als bij een expositie, op een intuïtieve manier communiceert met het publiek. Telkens starten ze van een wit blad, een nieuw kader en creëren een beeld dat mooi, grappig, kwetsbaar of intrigerend is. Als in een pop-up boek klappen de scènes open.

Kadrage is een woordeloze voorstelling die het midden houdt tussen beeldende kunst, performance en fysiek theater.

Verbeelding en spelplezier vieren hoogtij als Jef Van gestel en Peter Vandemeulebroecke hun eindeloze fantasie loslaten op dertig eigenhandig opgetrokken houten kaders. Hun veranderlijke verhouding roept een emotionerende vertelling op over de vele rollen die een mens in z’n leven kan vervullen, in relatie met een naaste. 

Dit is gedurfd en inventief visueel theater. Waarbij de makers échte risico’s durfden te nemen. En dat levert hier grillige en spannende kunst op, met alle remmen los en alle sluizen van de verbeelding open.

In deze sombere tijden van culturele besparingen met een hellebaard, is deze ode aan de verbeelding een welkome verademing. (…) De homo ludens in volle glorie!

Jef Van gestel en Peter Vandemeulebroecke zijn woest-energieke speelbeesten met een eindeloze fantasie, bedreven in de fysieke comedy en met een hang naar een wilde poëzie. (…) Het tweetal bedient een spectaculaire verbeeldingsmachine.

© Clara Hermans
© Clara Hermans
© Clara Hermans

Concept en spel Peter Vandemeulebroecke & Jef Van gestel I

Regie Harm van Geel I
Spelcoaching Lars Brinkman I
Geluidsontwerp Ruben Nachtergaele I
Lichtontwerp Britt De Jonghe I
Techniek Jo Tielemans & Tom Reynaerts I
Decoruitvoering Sven Roofthooft & Tomislav Ruzic (Timecircus) I
Kostuumadvies Wim Muyllaert I
Productieleiding Ken Van Demierop I
Productie Tuning People & Feikes Huis I i.s.m. c o r s o I

Met de steun van de Vlaamse Overheid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten