Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

KLeuR+ (2+)


Dadodans | Gaia Gonnelli

© Tomek Dersu Aaron
© Tomek Dersu Aaron
© Tomek Dersu Aaron
zo 5 sep
11:00
De Krakeling
zo 5 sep
14:30
De Krakeling

Theaterzaal | 40 minuten

Kleuren komen tot leven in magische dansvoorstelling voor de allerkleinsten. Met Dadodans creëert choreograaf/danseres Gaia Gonnelli associatieve, intieme en prikkelende dansvoorstellingen voor jonge kinderen  van 2 t/m 8 jaar. Gonnelli gebruikt dans om vorm te geven aan een vrije verbeeldingswereld die kinderen aanspreekt. Dadodans speelt met materialen en primaire elementen als vormen, kleuren en klanken. De jury van de Nederlandse Dansdagen: “Gonnelli heeft ontegenzeggelijk hart voor het jonge publiek en geeft op speelse wijze ruimte aan de verbeelding van dit publiek.”

Danseres Candela Murillo kreeg de Zilveren Krekel voor meest indrukwekkende podiumprestatie voor haar spel en dans in de voorstellingen KLeuR+ en KLaNK van Dadodans. De jury: “Als je als tweejarige in de zaal zit bij Murillo heb je het goed getroffen. Candela tovert het theater om tot haar eigen magisch universum.”

KLeuR+
is een remake van de succesvolle voorstelling uit 2013. Een danseres in het wit gekleed sluipt, rolt en draait over een papieren vloer. Ze laat sporen van verf achter in rood, blauw, geel en groen. Langzaamaan ontstaat er een kleurrijk schilderij, niet alleen gemaakt met kwasten of handen en vingers, maar met het hele lichaam.

De dansers weten met het herkenbaar gekozen thema en hun uitvoering de aandacht moeiteloos 40 minuten vast te houden en dat is knap.

© Tomek Dersu Aaron
© Tomek Dersu Aaron
© Tomek Dersu Aaron

concept Gaia Gonnelli

choreografie Gaia Gonnelli i.s.m. Candela Murillo
dans Candela Murillo
muziek Wiebe Gotink
vormgeving Tessa Verbei
lichtontwerp Ellen Knops
artistiek advies Katerina Dietzová
fotografie Tomek Dersu Aaron

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten