5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

Kunst in een veranderend politiek klimaat: de lobby voor de cultuursector

Foto: Anna van Kooij
do 5 sep
11:15
Frascati
vr 6 sep
15:00
ITA

Een noodzakelijk gesprek over de politieke realiteit waarin de cultuursector zich tijdens de huidige politieke verschuivingen bevindt.

Kaarten bestel je via de knop Tickets. Daar kun je voor alle NTF PRO programmaonderdelen kaarten kopen. Stel een route samen voor elkaar –of als groep– en stapel per persoon korting op de ticketkosten.

Een noodzakelijk gesprek over de nieuwe realiteit

Grote politieke verschuivingen zijn gaande, met mogelijke gevolgen voor de overheidssteun aan kunst en cultuur. Hoe de culturele sector zich zal gaan positioneren in deze veranderende samenleving, en welke lobby de komende jaren gevoerd moet worden, zijn brandend actuele kwesties. Om die bespreekbaar te maken, gaat er een belangrijke vraag aan vooraf die een eerlijk antwoord behoeft: in welke politieke realiteit bevindt de culturele sector zich op dit moment?

Deze meeting begint met een onomwonden statement vanuit een prominent lid van de VVD. Hoe wordt er momenteel gedacht over de rol van kunst en cultuur vanuit de partijen die rechts van het midden staan? Vervolgens wordt aan de aanwezige deelnemers gevraagd: wat betekent deze situatie voor de culturele sector? Wat zijn de valkuilen, waar liggen mogelijk kansen en hoe brengen we dit samen verder?

Dit programmaonderdeel wordt gemodereerd door Bureau &MAES, in coproductie met Kunsten ’92.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten