Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Kunsten2030: naar een […………..] stelsel


Platform Aanvang!

vr 2 sep
10:00
ITA

ITA Grote Zaal | 1 uur en 30 min

Tickets voor dit programma zijn alleen verkrijgbaar als onderdeel van de NTF PRO dagpas. Nog niet in het bezit van een dagpas? Koop hem via de ticketlink! Na het selecteren van het gewenste ticket (dagticket of combiticket) en invoer van je gegevens kan je jouw persoonlijke NTF PRO route samenstellen.

Kunsten2030: naar een [………….] stelsel

In welk stelsel wil jij werken? Een duurzaam stelsel, een robuust stelsel, een harmonieus of stabiel stelsel, een solidair stelsel, een transparant stelsel, maar ook een beetje een gezellig stelsel? Een radicaal anders én hetzelfde stelsel, een stelsel met wat verbeterpuntjes…?

Het afgelopen jaar heeft belangenvereniging Kunsten ’92 onder de noemer Kunsten2030 met zestig kunstprofessionals onderzocht hoe een toekomstig stelsel eruit zou kunnen zien. Van student tot schouwburgdirecteur, van circusartiest tot communicatiemedewerker. We vormen met elkaar de theatersector. Platform Aanvang! nodigt daarom expliciet jou uit om ook mee te denken in dit Gesamtdenkwerk. Juist als je denkt ‘daar weet ik te weinig over’, vragen we je om mee te doen. De sector is van ons allemaal. Verscherp, bekritiseer, bestendig of bevraag en vul deze thema’s aan. We hopen dat dit gesprek een inclusieve verrassende denkruimte voor iedereen kan zijn die gewend en niet gewend is om over beleid te spreken.

In samenwerking met het Nederlands Theater Festival organiseren we daarom een ochtend waar we een drietal thema’s op de snijtafel leggen. We creëren een omgeving waarin je kunt luisteren en/of je kunt uitspreken. We geven per thema een korte introductie en gaan dan samen aan de slag. De uitkomsten van deze ochtend worden meegenomen in de verdere beleidsvorming richting de politiek.

Platform Aanvang! is een initiatief voor discussie, informatie en draagvlak over de podiumkunstensector in Nederland.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten