Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Let me tell you something you already know


Merel Severs | Theater a|d Rijn

© Birgit Welink
© Delphine Lebon
© Birgit Welink
ma 5 sep
20:30
Theater Bellevue
di 6 sep
20:30
Theater Bellevue

Bellevue Grote Zaal | 55 min

Een talige, fysieke, en persoonlijke performance over diepgewortelde stereotypen van het man – en vrouw- zijn.

Let me tell you something you already know is een persoonlijke performance van Severs over een wereld waarin nuance en empathie ondergesneeuwd raken en machtsmisbruik en geweld aan de orde van de dag zijn. Invoelbaar, humoristisch en pijnlijk herkenbaar. 

Merel Severs is woedend. Ze heeft genoeg van de witte, mannelijke maatstaven en geeft haar woede daarover vrij spel. Ze bevraagt alles wat ze tot nog toe als ‘normaal’ beschouwde en rebelleert tegen alle verwachtingen in. In de talige en fysieke performance ‘Let me tell you something you already know’ maakt ze de diepgewortelde stereotypen van het man -en vrouw- zijn zichtbaar. Hierbij switcht ze gemakkelijk tussen ernst en humor waardoor zowel de pijnlijkheid als de absurditeit invoelbaar zijn.

Krachtige archetypes op het toneel met minimale theatrale middelen. Beelden die raken aan clichés, maar ongelooflijk sterk.

Severs is een begenadigd fysiek performer die gemakkelijk tussen slapstick en ernst switcht, waardoor ze zowel de pijnlijkheid als de absurditeit van de heersende rollenpatronen belicht.

© Birgit Welink
© Delphine Lebon
© Birgit Welink

Concept en Spel Merel Severs

Regie Khadija El Kharraz Alami
Coaching Lars Brinkman
Vormgeving Roza Schützendorf
Met dank aan  Zaal 3 – John de Weerd, Yono Severs, Birgit Welink en Linda Kokke Productie in samenwerking met Theater a/d Rijn, aangesloten bij De Nieuwe Oost

De voorstelling is mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van AFK & Olland Buisman Stichting

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten