5 t/m 15 september 2024 Amsterdam

Liefde, dood en taart

Peter van Rooijen & Band

Jaap Reedijk

Tickets

vr 13 sep
20:15
De Kleine Komedie

Liefde, dood en taart

Peter van Rooijen & Band

Ons leven zit vol met heerlijke dingen, die niet per se goed voor ons zijn. Taart bijvoorbeeld. Zalige, overdadig belegde, genereus met slagroom versierde bomvol-suiker-en-boter-zittende taart. Of aantrekkelijke mensen die je helemaal gek maken, terwijl je een hele goeie relatie hebt. Heerlijk rijdende auto’s, die ons milieu verpesten. Is er dan niets dat EN lekker EN verslavend EN goed voor je is?  

Samen met zijn vierkoppige band brengt Peter weer een gevarieerd liedjesprogramma vol knettergekke, ontroerende en verrassende nummers, waarin hij melancholie moeiteloos afwisselt met scherpe humor.    

Op muzikaal vlak had Peter van Rooijen al ruimschoots bewezen zijn stem te hebben gevonden, maar Liefde, dood & taart bewijst dat hij ook als theatermaker definitief tot volle wasdom is gekomen. Tussen alle hilariteit door ontvouwt de voorstelling zich als een kwetsbaar zelfonderzoek naar aftakeling, besluiteloosheid en onmacht.  

Een van de beste schrijvers van Nederlandstalige liedjes heeft weer toegeslagen. Peter van Rooijen staat met zijn komische cabaretliedjes aan de top

Liefde, dood & taart is een wonderlijk mengsel van geluk en ongemak. Sterk en vermakelijk …meeslepend en indrukwekkend.

Van Rooijen vindt steeds weer de verdieping in de zin van het leven vol opgeblazen ego’s en existentiële crisissen. (…) een genot om te zien hoe waanzinnig goed de mensen op het toneel op elkaar ingespeeld zijn.

Met Peter van Rooijen

Band Anne Punt, Yordi Petit, Jan Teertstra, Bram van den Brekel en David Stapel (in wisselende samenstelling)
Regie Dick Hauser 

Tickets

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival houd je met plezier op de hoogte van nieuws over het festival. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven door ‘Unsubscribe' aan te klikken onderaan onze nieuwsbrieven.

Venster sluiten