Programma
& Tickets
5 t/m 15 september 2019 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Martin Luther King (8+)


Urban Myth i.s.m. De Krakeling & STIP theaterproducties

© Kamerich&Budwilowitz-EYES2
zo 15 sep
11:00
Mozaiek

zo 15 sep, workshop (gratis): Wat is jouw droom?
Laat je horen! Na afloop van de voorstelling gaan we onze eigen droom vormgeven en die daarna met z’n allen te presenteren in de foyer.

Martin Luther King is een muzikale familievoorstelling gemaakt door De Krakeling, Urban Myth en STIP theaterproducties. In deze bijzondere voorstelling volgen we het verhaal van de jonge Martin Luther King. Een jonge man die een wereld van ongelijkheid ontdekt en een nieuwe wereld vormt met de speech waarvan iedereen in ieder geval de eerste zin kent.

We gaan terug naar 1937, de tijd dat de jonge Martin Luther King onbezorgd met z’n vriendjes uit de buurt speelde en kleur voor hem nog geen issue was. Totdat hij naar school gaat. Martin mag niet naar de school waar zijn vriendjes heen gaan, want hij is niet wit. Hij moet naar een school voor alleen zwarte kinderen. Zijn vader probeert hem uit te leggen dat zwarte mensen niet alles mogen.

Een gevoel van onrechtvaardigheid komt bovendrijven en een vuurtje wordt aangewakkerd dat niet meer te stillen is. Dat de verschillen verdwijnen. Dat op één dag iedereen in harmonie met elkaar kan samenleven. Hoe ver is Martin bereid te gaan?

Een aangrijpende muziektheatervoorstelling met prachtig spel en muziek die pijnlijk duidelijk maakt dat de strijd van Martin Luther King nog even actueel is. Door de slimme regie worden we van toeschouwers deelnemers in een mars voor gelijke rechten.

Maar wat deze productie echt bijzonder maakt, is dat regisseur Jörgen Tjon A Fong (Urban Myth) ook een confronterend staaltje terloopse rassenscheiding toont.

De muziek, verzorgt door acteur/muzikant Gianni Noten, Timothy Bennet en Djuwney zit sterk in het verhaal verweven, en verbindt de personages in hun strijd – het is bovendien mooi dat de scheidslijn tussen speler en muzikant diffuus is.

Het is een meesterlijke zet om tegen het eind het publiek op de speelvloer te nodigen om deel te nemen aan de mars voor gelijke rechten.

tekst en regie Jörgen Tjon A Fong

dramaturgie Corien Baart

spel Noah Blindenburg, José Montoya, Rosa da Silva, Viktor Griffioen

muziek Gianni Noten, Timothy Bennet, Djuwney

decor Koen Stegers

kostuums Jantine Kraaijeveld

Sluiten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!