Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Masterclass: Inclusie en machtsverhoudingen


Sinan Çankaya

© Marijn Smulders
do 1 sep
10:00
De Brakke Grond

Brakke Grond Grote Zaal | 1 uur en 30 min

Tickets voor dit programma zijn alleen verkrijgbaar als onderdeel van de NTF PRO dagpas. Nog niet in het bezit van een dagpas? Koop hem via de ticketlink! Na het selecteren van het gewenste ticket (dagticket of combiticket) en invoer van je gegevens kan je jouw persoonlijke NTF PRO route samenstellen.

Masterclass: inclusie en machtsverhoudingen

Is je werkklimaat inclusief genoeg? Krijgt iedereen gelijke kansen om te kunnen floreren? Voelen medewerkers zich veilig genoeg om afwijkende ideeën te delen? Diversiteit begint met werken aan gelijkwaardigheid. Maar wie is aan zet om deze veranderingen binnen de organisatie door te voeren?

Nog altijd is er binnen de organisaties sprake van machtsverschillen die uitsluiting in de hand werken. Dat heeft onder andere te maken met hoe de ander jou definieert, maar ook hoe jij jezelf definieert. Hoor je erbij of juist niet? Tijdens deze masterclass legt Sinan Çankaya uit hoe de dominante groep (on)bewust de norm neerzet voor anderen en wat voor impact dat heeft voor de ander, vaak de gemarginaliseerde groepen.

Wie bepaalt wat de norm is en wie moet zich daaraan aanpassen? Na deze masterclass weet je meer over de werking van diversiteit op de werkvloer aan de hand identiteitsvorming, ben je overtuigd van het belang van intersectionaliteit, heb je meer inzicht in de werking van hokjesdenken in relatie tot sociale status en machtspositie en krijg je inzicht in hoe je organisaties en systemen kunt veranderen, zodat er sprake is van gelijkheid en verbondenheid.

Sinan Çankaya (1982) is wetenschapper, schrijver en spreker. Hij is gepromoveerd op een onderzoek naar discriminatie binnen de politieorganisatie. Ook is hij gespecialiseerd in onderwerpen als mensenrechten, diversiteit, racisme en etnisch profileren. Momenteel werkt Sinan als universitair docent aan de Vrije Universiteit Amsterdam. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten