5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

Mia Kermis


Lucinda Ra | Stefanie Claes

Foto: Kerlijn Van der Cruysen
Foto: Bart Grietens
ma 7 sep
15:00
Theater Bellevue
ma 7 sep
19:00
Theater Bellevue
di 8 sep
15:00
Theater Bellevue
di 8 sep
19:00
Theater Bellevue

Theater Bellevue - Kleine Zaal | 1 uur, zonder pauze

Een voorstelling vol verbeeldingskracht over een vondeling die op zoek gaat naar haar verleden.

Vlakbij het vroegere huis van theatermaker Stefanie Claes is een vondelingenluik. Het is een plek die haar mateloos fascineert. Het beeld van een pasgeboren kind zonder aantoonbare wortels is het begin van dit verhaal. In oude stadsarchieven wordt een vondeling beschouwd als iemand zonder verleden. Maar iedereen komt ergens vandaan. Claes gaat in Maria Kermis op zoek naar de betekenis van het verleden voor je heden en toekomst.

Met haar unieke beeldende theatertaal maakt Claes van Maria Kermis een ode aan alle vondelingen die ooit hebben geleefd. De voorstelling put uit de verbeelding waarmee we ons verleden (re)creëren en wordt gedreven door een herkenbare nieuwsgierigheid naar waar we vandaan komen. Het resultaat is een intieme miniatuurvoorstelling zonder woorden, voor volwassenen en voor kinderen vanaf 10 jaar.

Claes maakt deel uit van het theatercollectief Lucinda Ra. Alle voorstellingen van Lucinda Ra ontstaan in de wereld buiten het theater en vanuit iets dat hen raakt. Ze zoeken naar een manier om om te gaan met de harde realiteit die tekenend is voor de huidige maatschappij. Vaak nemen ze enkele jaren de tijd om zich in de onderwerpen te verdiepen. Via ontmoetingen, evenementen en interviews verzamelen ze – elk vanuit hun eigen discipline – materiaal voor hun verhaal.

Mia Kermis toont hoe de magie van theater in zijn dubbele bewustzijn ligt: niets mooier dan kijken naar de machinerie achter een fantasiewereld om er vervolgens helemaal in mee te stappen.

Mia Kermis toont hoe de magie van theater in zijn dubbele bewustzijn ligt: niets mooier dan kijken naar de machinerie achter een fantasiewereld om er vervolgens helemaal in mee te stappen.

Er zit een enorme verbeeldingskracht achter deze voorstelling, die woorden overbodig maakt. Dit is een stuk voor wie op zoek is naar zijn of haar roots, maar evengoed voor iedereen die zich wel eens alleen voelt.

Concept, ontwerp en spel Stefanie Claes

Feedback en dramaturgie:Simon Allemeersch, Barbara Claes en Sofie Van der Linden
Lichtadvies:Iwan Van Vlierberghe
Productie Lucinda Ra en Vooruit in samenwerking met DEStudio
Met dank aan Het Bos en Wp Zimmer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten