Programma
& Tickets
5 t/m 15 september 2019 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Middag van de Theaterfotografie


Met o.a. Helen Sloan

© Helen Sloan
zo 15 sep
15:00
Theater Bellevue

Entree €7,50 | 150 minuten

Deze middag staat in het teken van de theaterfotografie, met keynote speaker Helen Sloan (backstage- en still-fotograaf van Game of Thrones) en een dubbelgesprek tussen theaterfotografen Hans Gerritsen en Bas de Brouwer.

Keynote speaker Helen Sloan
Toen ze elf jaar oud was, mocht Helen Sloan de camera van haar vader lenen voor een schoolreisje. Ze wist het toen nog niet, maar dat was de start van een carrière als filmset-fotografe die haar zou leiden naar de set een van de populairste series aller tijden: Game of Thrones. Sloan geeft ons een kijkje achter de schermen van theater- en filmfotografie. Behalve een goed oog voor pakkend beeld en een scherp schot, moet je ook je innerlijke ninja wakker maken op de set. Want dat is de kunst van theater- en setfotografie: jezelf onzichtbaar maken.

Deze lezing is in het Engels / This lecture is English spoken

Dubbelgesprek Hans Gerritsen en Bas de Brouwer
Bas de Brouwer zit sinds een paar jaar in het vak en is dit jaar genomineerd voor de Theaterfotografie Prijs. De tweejaarlijkse Theaterfotografie Prijs wordt op 15 september 2019 ’s avonds uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlands Theater. Hans Gerritsen is al ruim 40 jaar theaterfotograaf, o.a. voor Scapino Ballet, Nederlands Dans Theater en Introdans. Onder leiding van moderator Hadassah de Boer gaan zij met elkaar in gesprek over de veranderingen in het vak theaterfotografie.

Sluiten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!