Programma
& Tickets
5 t/m 15 september 2019 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

Missie Márquez in Colombia (deel 7, 8 & 9)


Kompagnie Kistemaker

© Bart Grietens
© Bart Grietens
© Bart Grietens
© Bart Grietens
© Bart Grietens
zo 8 sep
19:00
Compagnie­theater

Missie Márquez is een 12-delige theaterserie geïnspireerd op Honderd jaar eenzaamheid van Gabriel García Márquez. Door een speling van het lot is theatermaker Karlijn Kistemaker onlosmakelijk verbonden met dit meesterwerk. Haar oudoom Kees van den Broek maakte de Nederlandse vertaling en zij erfde de royalty’s. Nu is het haar missie om theater te maken van het boek.

In deel 7, 8 & 9 vlucht Kompagnie Kistemaker door een uit de hand gelopen rechten-oorlog naar Colombia. Vermomd als filmploeg reizen ze door het land in een vervreemdende trip langs sjamanen, professoren, leguanen en grensposten. Verbazingwekkender is nog dat het boek zich op wonderlijke wijze aan hen blijft opdringen. Ga mee op literaire safari waarbij theater en film, werkelijkheid en illusie zich op natuurlijke wijze verenigen.

In oktober 2019 gaan de laatste drie delen in premiere. Voorkennis is niet nodig.

Het is bijzonder knap hoe werkelijkheid en theater samensmelten in het magisch-realistische universum dat Kistemaker creëert. De spelers transformeren tot personages die zo uit een stripboek kunnen wandelen. Haar volharding om haar missie te voltooien dient als een baken in de hilarische en ogenschijnlijk chaotische verwikkelingen op het toneel.

Kompagnie Kistemaker verweeft werkelijkheid met fantasie, humorvol, muzikaal, pretentieloos.

concept, tekst & spel Karlijn Kistemaker

muziek & spel Chris Koopman, Simon Heijmans, Sophie Höppener & Freek den Hartogh
voice-over Olinda Larralde Ortiz
scenografie Calle de Hoog
dramaturgie Céline Buren
productie Laura Savelkoul
techniek Lucas de Groen & Max Auer
camera Hans Bouma
montage Juan Morales Calvo
video Daan Hazendonk
met dank aan Lówie Smink, Alejandra Zabala Paez, Niels Runderkamp, Igor Sorko, Simone Hogendijk, Marijke Schaap, Dennis Molendijk, Marga Kroodsma, Theater Walhalla, Oerol Festival, Jonge Harten Festival

Sluiten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!