5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

Motherland


Jip Smit

Foto: Casper Koster
Foto: Casper Koster
Foto: Casper Koster
zo 10 sep
15:00
Theater Bellevue
zo 10 sep
20:30
Theater Bellevue

Grote Zaal | 75 minuten

Jip Smit is voor Motherland genomineerd voor de Theo d’Or 2023

Theatermaker Jip Smit neemt de toeschouwer mee naar een duistere en magische wereld. Een plek waar alles draait om eeuwenoude tradities en rituelen. Hier, op ‘De Eilanden’, worden mannen 80 jaar oud en leven vrouwen maar drie dagen. Maar dan, dan wordt Katinka geboren…​

Motherland vertelt het verhaal van een strijdlustige vrouw die anders is en zich zal verzetten tegen de gevestigde orde. In deze solovoorstelling brengt Jip Smit een ode aan het fantasygenre en daagt u uit de grenzen van uw verbeeldingskracht te verleggen. Door afstand te nemen van de realiteit kunnen we deze juist beter bekijken en bevragen. Zo komen we er wellicht achter dat ze op ‘De Eilanden’ minder verschillen van ons dan we denken.

In een verhaal vol zwarte humor, waar Game of Thrones en The Office elkaar ontmoeten, worden actuele thema’s als norm-denken en man/vrouw verhoudingen aan de kaak gesteld. Hierin begeeft ons hoofdpersonage Katinka zich op een gevaarlijke zoektocht naar haar identiteit. Ze zal het kwaad van haar verleden in de ogen moeten kijken, en zich bevrijden van de heersende norm.

Double Bill aanbieding

Zondag 10 sep: Shut Up and Play with Me (12.30) en Motherland (15.00)
Zondag 10 sep: Shut Up and Play with Me (19.00) en Motherland (20.30)

Bestel kaarten voor beide voorstellingen op de zondagmiddag of zondagavond en ontvang korting bij het afrekenen.

In Motherland toont Jip Smit zich een uitmuntend en veelzijdig speler die met toewijding een onvergetelijke vertolking van een vrijheidsstrijder laat zien. Een verbindende kracht tussen materie en publiek kenmerkt het talent van Jip Smit. Het vakmanschap van deze genomineerde en haar overgave om grenzen te verleggen, maakt deze speler onderscheidend in onze theatersector.

De hutspot van invloeden smaakt zalig.

Smits heldhaftigheid grijpt oprecht naar de keel.

Fantasy, maar wel vermengd met knullige kantoorhumor. En dat op toneel. Noem het gerust een nieuw genre.

Jip Smit is een meesterverteller. Ze neemt het publiek moeiteloos mee in een mooi verhaal. Game of Thrones meets feministisch manifest.

Concept, spel Jip Smit

Regie Esther Habbema
Muziek Ralf Pouw

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten