Programma
& Tickets
5 t/m 15 september 2019 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

New skin


Toneelhuis in coproductie met Frascati Producties | Hannah De Meyer

© Dries Segers / Ward Heirwegh
zo 8 sep
20:30
Brakke Grond

Grote Zaal | 45 minuten

New skin is een voorstelling over de verontwaardiging van De Meyers eigen generatie. Jonge mensen die geboren worden in een kapotte wereld en hun woede omzetten in actie.

Een jonge generatie van anti-racistische schrijvers, klimaatactivisten en economen staat op. Vanuit hun woede gaan ze op zoek naar alternatieven voor ‘succes’ en ‘welvaart’. New skin gaat over hun verontwaardiging en vastberadenheid. En over de energie en liefde die ermee samengaan. De Meyer: ‘Verontwaardiging kan een transformerende kracht zijn. Het fascineert me hoe in levensbedreigende situaties een enorme veerkracht en verbeelding wakker kunnen worden.’

De Meyer voert je mee op een wilde rit langs de geboorte van de mens, van de wereld en haar eigen lijf, om te eindigen bij haar wedergeboorte als ‘as an animal with a woman’s body that knows it is the sea’. Het is een sterk staaltje theater: één vrouw die een alternatieve geschiedenis – in de vorm van een fantasy verhaal – totaal geloofwaardig brengt, en je op de koop toe de gedachte bijbrengt dat op deze planeet, ook zonder God, alle leven en alle dingen intens verbonden zijn.

tekst en spel Hannah De Meyer

begeleiding Jesse Van Damme

geluid Niels van Heertum, Frederin Leroux, Niels Van Heertum, Frederik Leroux

licht Peter Missotten

productie Toneelhuis

coproductie Frascati Producties

Sluiten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!