5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

Nietes 4+


Bronks en Theater Artemis & Perpodium

Foto: Illias Teirlinck
Foto: Illias Teirlinck
Foto: Illias-Teirlinck
za 9 sep
14:30
De Krakeling
zo 10 sep
15:00
Podium Mozaïek

60 minuten

Genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs 2023
Genomineerd voor de Gouden Krekel 2023 voor meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie
Language no problem

In Nietes zeggen theatermakers Kim Karssen en Hendrik Kegels volmondig “NEE!” tegen alles wat zich aanbiedt. Het publiek? Bah, NEE! Licht? Jakkes, NEE! Applaus? NEEEEEE! Een onvergetelijke opkomst? Boe, NEE dank u! Ze keren de wetten van het theater om, duwen alle mogelijkheden van zich af en steken ze voorgoed achter slot en grendel. Een voorstelling die een eind maakt aan alles.

Nietes is een parade van alles wat niet mee mag doen, en alles wat niet meer mee kán doen. Dino’s worden terug hun eieren ingeduwd, Romeinen hebben niet eens een rijk, en ook Elvis Presley verdwijnt al van de beeldbuis voordat hij zijn heupjes heeft losgegooid. Een apocalyptische beeldenstorm over controle, woede, loslaten en niet kunnen omgaan met verandering.

Een voorstelling waarvoor niemand is uitgenodigd, die waarschijnlijk niet gaat beginnen en nooit zal eindigen. Niets kan er gebeuren. Alles blijft voor altijd hetzelfde. Fijn!

De woorden ‘nee’ en ‘nietes’ vallen in de voorstelling NIETES van Bronks, Artemis en Perpodium behoorlijk vaak en voor elke millimeter moet in deze beeldende voorstelling gestreden worden. Kim Karssen en Hendrik Kegels hebben in hun energieke spel het gelijk aan hun zijde dat voor alle leeftijden telt: je leven wordt rijker als je het avontuur aangaat of meegaat in andermans idee, want al spelend ontdek je telkens iets nieuws.

In veel circusvoorstellingen is de clown tegenwoordig de zwakste schakel tussen het spektakel in de piste. Stukken uit Nietes zouden een vol Carré bij het Wereldkerstcircus in opperste verrukking kunnen krijgen.

NIETES toont in haar standvastigheid de voordelen van loslaten, terwijl ze in haar enthousiasme kinderen vanaf 4 jaar mee op sleeptouw neemt.

Regie, spel Hendrik Kegels, Kim Karssen

Eindregie Jef van Gestel
Scenografie Hendrik Kegels, Kim Karssen, Sam Declerq
Uitvoering decor Wim Muylaert
Ontwerp muziek Frederik de Clercq
Lichtontwerp, techniek Max Adams
Productie BRONKS & Theater Artemis
Coproductie Perpodium
Met steun van Taxshelter van de Belgische Federale Overheid
Campagnebeeld Lonneke van der Palen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten