5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

NTF Special Guest – Mohamed El Bachiri


schrijver van Een Jihad van Liefde

wo 13 sep
21:45
ITA
Gratis

ITA Salon | Gratis toegang op vertoon van een Kaartje

Special Guest – schrijver van ‘Een jihad van liefde’ – Mohamed El Bachiri gaat in gesprek met Lara Staal.
NTF Special Guest vindt plaats in de ITA Salon (naast de rotonde op de benedenverdieping) na afloop. Toegang is gratis op vertoon van een kaartje voor ‘Jihad van Liefde’.

Mohamed El Bachiri (Sint-Agatha-Berchem, 1980) is moslim, Molenbekenaar en trambestuurder van beroep.
In 2016 verliest hij zijn vrouw en moeder van zijn kinderen, Loubna Lafquiri, bij de metro-aanslagen in Brussel. Later dat jaar houdt hij een hartstochtelijk pleidooi tegen haat, wraaklust en vernietigingsdrift. Zijn oproep ‘Un jihad de l’amour’ deed hij voor TEDx en het Belgische televisieprogramma ‘De Afspraak’.

In maart 2017 publiceert hij samen met David Van Reybrouck het boek ‘Een jihad van liefde’, waarin hij vertelt over de aanslag, zijn vrouw en zijn drie kinderen die zonder moeder verder moeten. Het boek verschijnt in het Nederlands, Frans, Engels en Duits. Een jaar na publicatie zijn er ruim 100.000 exemplaren van verkocht. El Bachiri is benoemd tot Pax Christi’s Ambassadeur voor de vrede en ontving de Prijs van de Gelijkheid op het gelijknamige festival. In 2018 is in Molenbeek een plein naar Loubna Lafquiri vernoemd. El Bachiri won in 2019 de Konstanzer Konzilspreis, een tweejaarlijkse prijs voor wie de Europese waarden van verbondenheid en tolerantie uitdraagt. In datzelfde jaar verschijnt zijn tweede boek, ‘De odyssee van Mohamed’, opnieuw in samenwerking met Van Reybrouck.

(Bronnen: Wikipedia en boekomslag De bezige bij)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten