Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

NTF: De Talkshow

© Anna van Kooij
ma 6 sep
19:00
Online
di 7 sep
19:00
Online
wo 8 sep
19:00
Online
do 9 sep
19:00
ITA
vr 10 sep
19:00
Online
vr 10 sep
19:00
ITA

Nieuwe Foyer | 60 minuten

Tickets zijn gratis maar wel noodzakelijk i.v.m. de registratieplicht.

Een ode aan het theater.

In De Talkshow neemt theatermaker, acteur en presentator Dionne Verwey (genomineerd voor een Colombina voor haar rol in De Gliphoeve) dagelijks een duik in de theaterwereld in gesprek met verschillende  theatermakers en acteurs. Wat zijn hun drijfveren? En hoe verliep het creatieve proces? Laat je meenemen backstage en luister naar het verhaal van de wereld achter de voorstellingen.

Tijdens De Talkshow komen ook bezoekers aan het woord. Want zonder bezoekers geen theater. En niet zomaar bezoekers: we gaan door het hele land op zoek naar echte theater die-hards: topbezoekers die door hun favoriete theater zijn verkozen tot ‘Schouwburger van het jaar’. Deze fanatieke bezoekers gaan in gesprek met mensen die juist nooit naar theater gaan. Wat haalt de enthousiaste liefhebber uit zijn theaterbezoeken? En kunnen zij deze liefde overbrengen op degene die eigenlijk nooit over de drempel van een theater stapt.

Iedere avond is er een intermezzo van een performer uit een voorstelling die op het Amsterdam Fringe Festival te zien is en wordt de avond afgesloten door spoken word artist De Droominee, die live meeschrijft tijdens de show.

GASTEN
Vrijdag 10 september: Geert Lageveen (regisseur) en Priscilla Vaudelle (regie-assistent) van De Gliphoeve. Intermezzo door Makers collectief LostProject ism Frascati uit de voorstelling BIMS. De Schouwburger van het Jaar werd verkozen door De Krakeling (Amsterdam).

TERUGKIJKEN

Bekijk hier NTF: De Talkshow van maandag 6 september.
Te gast zijn Emmanuel Ohene Boafo (acteur) en Erik Whien (regisseur) van Sea Wall. Intermezzo door Robbie Wallin & Luan Buleshkaj van de voorstelling Godenzonen. De Schouwburger van het Jaar werd verkozen door Theater het Klooster (Woerden).

Bekijk hier NTF: De Talkshow van dinsdag 7 september.
Te gast zijn Rebekka de Wit (maker/actrice) en Janneke Remmers (actrice) van De zaak Shell. Intermezzo door Marieke Giebels & Jip van den Dool van de voorstelling A Horse With No Name. De Schouwburger van het Jaar werd verkozen door Het Nationale Theater (Den Haag).

Bekijk hier NTF: De Talkshow van woensdag 8 september.
Te gast zijn Nina Spijkers (regisseur) en Dennis Vanderbroeck (scenograaf) van Laura H.. Intermezzo door Doris Bagijn van de voorstelling De Stad. De Schouwburger van het Jaar werd verkozen door Schouwburg Amstelveen (Amstelveen).

Bekijk hier NTF: De Talkshow van donderdag 9 september.
Te gast zijn Julian Hetzel (maker/acteur) en Miguel Angel Melgares (dramaturg) van Mount Average. Intermezzo door Ferhat Kaplan uit de voorstelling Gouden Bergen. De Schouwburger van het Jaar werd verkozen door Theater de Stoep (Spijkenisse).

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten