5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search
vr 12 mei
10:00

Overal waar je staat is het middelpunt van de wereld. Of juist niet. Het ligt aan het perspectief dat je hanteert. Deze dag gaat over het verrijken van je perspectief. Ditmaal vanuit de invalshoek van Groningen. Tijdens de eerste editie van het MENA is here festival. Een stadprogrammering die draait om perspectieven. Groningen heeft een ecosysteem dat hyperlokaal is met een internationale spin-off. Met mogelijkheden en onmogelijkheden. Moeilijkheden als het gaat om doorstroom van talent. Of de wurggreep van systemen die niet ‘voor ons’ gemaakt lijken. Mogelijkheden als het gaat om samenwerkingen en uitwisselingen juist omdat het Groninger ecosysteem overzichtelijk is. Juist omdat er ‘Niets boven Groningen’ gaat.

Programma:

10.00 Inloop

11.00  Opening Nynke Stellingsma (SPOT Groningen), Tobias Kokkelmans (Nederlands Theater Festival) en Guy Weizman (NNT/NITE/Club Guy&Roni) & warming up

11.30  Academisch Podium
Presentatie Crosswise SPOT Groningen door studenten en Ronald Lowijs

12.15  Komt een perspectief bij de dokter – deel 1
Gesprek over mogelijkheden, onmogelijkheden en de blik van en op Groningen. Met o.a. Guy Weizman (NNT/NITE/Club Guy&Roni), Mohamed Yusuf Boss (choreograaf/danser), Gregory Caers (Jonge Harten), Karin Noeken (De Wijk De Wereld), Judith Blankenberg (Grand Theatre)

13.15  Lunch in de Machinefabriek 

14.00  Komt een perspectief bij de dokter – deel 2

15.00  De Wijk De Wereld
Op pad met artistiek directeur Karin Noeken

16.15  Round Up door Nynke Stellingsma en Tobias Kokkelmans

Optioneel programma:

Diner in De Mix en voorstelling uit het MENA is here programma

20.15 Sidi Larbi – NOMAD  Stadsschouwburg

20.30 Anouar Brahem Quartet Oosterpoort kleine zaal

Bestel hier je tickets

Machinefabriek, Groningen (Bloemstraat 38)
Dagprogramma 10.00-17.00
€30,- inclusief lunch koffie/thee en afsluitende borrel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten