5 t/m 15 september 2024 Amsterdam

Tickets

vr 12 mei
10:00

Overal waar je staat is het middelpunt van de wereld. Of juist niet. Het ligt aan het perspectief dat je hanteert. Deze dag gaat over het verrijken van je perspectief. Ditmaal vanuit de invalshoek van Groningen. Tijdens de eerste editie van het MENA is here festival. Een stadprogrammering die draait om perspectieven. Groningen heeft een ecosysteem dat hyperlokaal is met een internationale spin-off. Met mogelijkheden en onmogelijkheden. Moeilijkheden als het gaat om doorstroom van talent. Of de wurggreep van systemen die niet ‘voor ons’ gemaakt lijken. Mogelijkheden als het gaat om samenwerkingen en uitwisselingen juist omdat het Groninger ecosysteem overzichtelijk is. Juist omdat er ‘Niets boven Groningen’ gaat.

INNOVATIE HUB Groningen

Programma:

10.00 Inloop

11.00  Opening Nynke Stellingsma (SPOT Groningen), Tobias Kokkelmans (Nederlands Theater Festival) en Guy Weizman (NNT/NITE/Club Guy&Roni) & warming up

11.30  Academisch Podium
Presentatie Crosswise SPOT Groningen door studenten en Ronald Lowijs

12.15  Komt een perspectief bij de dokter – deel 1
Gesprek over mogelijkheden, onmogelijkheden en de blik van en op Groningen. Met o.a. Guy Weizman (NNT/NITE/Club Guy&Roni), Mohamed Yusuf Boss (choreograaf/danser), Gregory Caers (Jonge Harten), Karin Noeken (De Wijk De Wereld), Judith Blankenberg (Grand Theatre)

13.15  Lunch in de Machinefabriek 

14.00  Komt een perspectief bij de dokter – deel 2

15.00  De Wijk De Wereld
Op pad met artistiek directeur Karin Noeken

16.15  Round Up door Nynke Stellingsma en Tobias Kokkelmans

Optioneel programma:

Diner in De Mix en voorstelling uit het MENA is here programma

20.15 Sidi Larbi – NOMAD  Stadsschouwburg

20.30 Anouar Brahem Quartet Oosterpoort kleine zaal

Bestel hier je tickets

Machinefabriek, Groningen (Bloemstraat 38)
Dagprogramma 10.00-17.00
€30,- inclusief lunch koffie/thee en afsluitende borrel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival houd je met plezier op de hoogte van nieuws over het festival. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven door ‘Unsubscribe' aan te klikken onderaan onze nieuwsbrieven.

Venster sluiten