Nieuws
7 t/m 17 september 2023 — Amsterdam
NTF
Pro
Search

NTF-TV: Festivals for change


Raoul Heertje in gesprek met Hadassah de Boer

© Anna van Kooij
vr 11 sep
18:00
ITA
vr 11 sep
18:00
Online

Koninklijke Foyer | 60 minuten

Je kunt bij dit programma onderdeel live aanwezig zijn in onze NTF-TV studio in de Koninklijke Foyer in Internationaal Theater Amsterdam (ITA). Er is een beperkt aantal ‘live tickets’ te koop voor 2 euro per stuk.

Grijp je naast de ‘live tickets’ of bekijk je het liever thuis? Klik dan op ‘live stream’ voor toegang. Betaal per programma (variërend van 0,99 cent tot € 5 per view) of kies voor het voor het voordelige passe-partout van € 10 waarmee je toegang krijgt tot het complete online programma.

Voorafgaand aan het Nederlands Theater Festival ging ex-juryvoorzitter Raoul Heertje in gesprek met mensen die niet of nauwelijks toneel of theater bezoeken. Met een onderzoekende nieuwsgierige blik vroeg hij hen het hemd van het lijf om erachter te komen wat hun beweegredenen zijn om niet te gaan. En om te horen wat hun ideeën zijn over het theater.

Op 11 september om 18 uur komt Raoul naar ITA om onder leiding van Hadassah de Boer zijn eerste bevindingen te delen met het aanwezige publiek. Aanwezig zijn ook acteur en toneelschrijver Tjeerd Bischoff naar aanleiding van zijn recente betoog over Toneel en Publiek in Theatermaker en theatermaakster Adelheid Roosen wiens werk in schril contrast staat tot het beeld dat de niet-bezoekers van toneel lijken te hebben en voor wie het gesprek met niet-bezoekers en potentiële bezoekers al jaren een essentieel onderdeel van haar praktijk is.

Het vooronderzoek van Raoul Heertje en het Nederlands Theater Festival naar het diepere gesprek met het publiek wordt dit najaar gepubliceerd op een nieuw forum: Festivalsforchange.com. Dit forum zal in het teken staan van maatschappelijk geëngageerde projecten gerealiseerd op festivals en moedigt onder meer een structurele dialoog met het publiek aan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Venster sluiten