5 t/m 15 september 2024 Amsterdam
Cart
Search

NTF-TV: The Need for Legacy


Maarten van Hinte | rightaboutnowinc.

Foto: Anna van Kooij
di 8 sep
17:00
Online
wo 9 sep
17:00
Online
do 10 sep
17:00
Online
vr 11 sep
17:00
Online

Koninklijke Foyer | 60 minuten

Een inkijk in de legacy van zwarte theatermakers in Nederland. Deze colleges zijn bedoeld als een eerste kennismaking met een onderbelicht deel van de Nederlandse theatergeschiedenis. In vier presentaties besteedt schrijver/regisseur Maarten van Hinte aandacht aan een aantal makers en pioniers uit die geschiedenis. De vier avonden vormen samen een geheel. Zo behandelt Van Hinte ‘activisme’, ‘multidisciplinariteit’, ‘verbreding van de canon in het onderwijs’ en ‘de invloed van de straat en low culture’, verhalen waarin respectievelijk Rufus Collins, Felix de Rooij, Alida Neslo en Marjorie Boston centraal staan.

De afgelopen jaren besteedde het Nederlands Theater Festival ruim aandacht aan diversiteit. Uit programma’s door o.a. Lara staal, Quincy Gario, Maarten van Hinte en Marjorie Boston ontstond een samenkomst van jonge makers en spelers van alle kleuren onder de titel The Need for Legacy.  De gelijknamige stichting die onlangs is opgericht gaat fungeren als platform en community om behoeftes te inventariseren, verhalen te delen en gesprekken te voeren over een meer diverse en inclusieve theaterwereld, gekoppeld aan de gezamenlijke bestudering van vergeten geschiedenissen.

RIGHTABOUTNOW INC. opgericht door Marjorie Boston en Maarten van Hinte is voortgekomen uit Made in da Shade, het theater gezelschap dat in 1992 urban theater in Nederland introduceerde. Zij waren ook de oprichters van het MC theater, het legendarische Amsterdamse podium en productiehuis waar urban theater, muziek en clubcultuur samenkwamen.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om je op de hoogte te houden van ontwikkelen omtrent het programma van het festival. Laat ons hieronder weten op welke manieren je van ons zou willen horen:

Je kunt op elk moment van gedachten veranderen door op de link 'Abonnement opzeggen' te klikken in de voettekst van elke email die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via kantoor@tf.nl. We zullen jouw gegevens met respect behandelen. Bezoek onze website www.tf.nl voor meer informatie over onze privacypraktijken en ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, stem je ermee in dat wij jouw gegevens mogen gebruiken voor de door jouw aangegeven doeleinden. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Venster sluiten