5 t/m 15 september 2024 Amsterdam

Old Text, New Narrative: hoe queer is repertoire?

Tickets

7 sepFrascati

do 7 sep
10:00
Frascati

Een onderzoek met uiteenlopende theatermakers hoe queer perspectieven een plek kunnen krijgen in het repertoire.
Kaarten bestel je via de knop Tickets. Daar kun je voor alle NTF PRO programmaonderdelen kaarten kopen. Stel een route samen voor elkaar –of als groep– en stapel per persoon korting op de ticketkosten.

Old Text, New Narrative: hoe queer is repertoire?

Toneelschuur Producties en Internationaal Theater Amsterdam gaan met uiteenlopende makers in gesprek over queer repertoire. Hoe gaan theatermakers om met queer perspectief? Welk materiaal ligt er, en hoe kan het queer perspectief een plek vinden in oud(er) repertoire?

De twee instellingen presenteren gezamenlijk een laboratorium voor vakgenoten, studenten en internationale gasten, waar de staat van het repertoire onder de loep wordt genomen. Old Text, New Narrative: hoe queer is repertoire? is een onderzoek naar het belang van behouden, vernieuwen en verbreden van repertoire in de podiumkunsten van vandaag.

Als panellid zullen deelnemen Ayden Carlo (schrijver van onder andere de bewerking Twelth Night bij Theater Aluin en de tekst Gendermonologen bij Raymi Samco Maakt), Eva Lemaire (Artisitiek leider van Theater Mooi Weer) en Florian Myjer (acteur en maker bij onder andere De Warme Winkel). Ayla Çekin Satijn is de moderator van dit programma.

Dit programma is een coproductie van Toneelschuur Producties en Internationaal Theater Amsterdam

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het Nederlands Theater Festival houd je met plezier op de hoogte van nieuws over het festival. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven door ‘Unsubscribe' aan te klikken onderaan onze nieuwsbrieven.

Venster sluiten